Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Berceanu ieșire IRONICĂ: motivul pentru care nu vine în fața comisiei de anchetă

berceanu

Fostul greu al PDL Radu Berceanu a fost chemat în fața Comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, pentru ziua de marți. Contactat de STIRIPESURSE.RO, Radu Berceanu susține că a primit o invitație prin SMS de la o secretară, dar când a întrebat cine suportă cheltuielile de deplasare, parlamentarii au ”uitat” să-l mai sune înapoi.

FOTO: Revanșa Europei de Est: imaginea VIRALĂ pe rețelele de socializare

Săptămâna cea lungă pentru Liviu Dragnea: două momente CRUCIALE pentru viitorul politic

”Mi-a trimis o secretară un SMS în care îmi spunea că trebuie să mă prezint la această Comisie. Am trimis și eu un SMS înapoi în care am întrebat: bun, și cine plătețește deplasarea de la Craiova și înapoi? De atunci nimeni nu mi-a mai zis nimic. E ușor așa să zici că faci comisie de anchetă, dar oamenii vin toată țara.

Eu știu cum e pe la comisie în Parlament, că stai o zi întreagă ca să își facă publicitate niște senatori și deputați pe care îi cunosc de cât erau mici.  Adică inventează comisii și modifică regulamentele electricianul ăla, care acum e mare specialist în drept Nicolicea. Când era la PD la Mehedinți era electrician, acum e mare specialist în drept. Bravo lui, că a evoluat, dar cine îmi dă mie înapoi ziua aia pierdută pe la comisie, că dacă stau bine să mă gândesc, eu în 2009 nu eram implicat în campania electorală, nu mai aveam nicio funcție, dar ei vor să mă întrebe. Să mă întrebe, că eu n-am o problemă, însă înainte să plătească”, a declarat Radu Berceanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Radu Berceanu a explicat nu îi este comod să fie anchetat de niște oameni pe care îi știe ”de când erau mici” și a precizat că va primi întrebări, dar în același timp îi va întreba și el câteva lucruri pe membri Comisiei.

”Eu n-am o problemă cu banii, că nu asta  este problema, însă alții poate că au. Eu pun o problemă de principiu. Faci o comisie de anchetă și nu iei în considerare faptul că oamenii ăia vin din țară? Plus că eu știu cum e în clădirea aia, că am fost și eu parlamentar peste 20 de ani. Când eram vicepreședinte al Camerei Deputaților am primit ordin de la Năstase să terminăm clădirea Parlamentului și pe mandatul meu ne-am mutat acolo. Acum să vin să mă ia unul de la poartă să mă întrebe: nene și tu încotro te duci? Să stau cu telefoane, cu hârtii, cu acte de identitate, nu zic că nu stau, dar la vârsta și la pregătirea mea nu-mi este tocmai comod. Și asta numai la poartă, la intrare, că pe urmă ajungi la filtru și acolo trebuie să stai să aștepți să vină să te preia cineva și acel cineva vine după vreo jumătate de oră, că secretare sunt puține și clădirea e mare, cu lifturi multe. Ajungi înăuntru și apoi stai până are chef comisia de tine.

Eu voi veni în fața comisiei, dar când rezolvă și ei această problemă. Că să stau acum pe banii mei să mă întrebe un fost bibliotecar de la Craiova, care acum a ajuns mare președinte de comisie, domnul Fifor, care e omul lui Prioteasa, nici asta nu-mi e tocmai comod. Vor reprograma ei audierea după ce vor rezolva problema banilor (...) Dacă mă duc în comisie aștept întrebări, dar îi voi întreba și eu pe ei, că am totuși niște ani în spate de experiență în Parlament”, a mai spus Berceanu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.