Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Mazăre s-a ales cu un nou dosar la DNA. Schema în care a fost prins primarul

radu-mazare

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, a infracțiunii de conflict de interese penal.

În calitate de reprezentant al municipiului Constanța, Mazăre a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Mazăre se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale.

Mai mult, în calitatea sa de primar, Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia evenimentului "Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor 2013", încheiat între Primăria municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L, societate care îl are ca asociat pe acelaşi Strutinsky Sorin Gabriel.

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572,49 lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 euro).

Astfel, Radu Mazăre a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României coroborate cu prevederile art. 12 lit. b) din Legea 78/2000.

stiripesurse.ro vă oferă şi o reprezentare grafică a schemei în care a fost prins Radu Mazăre:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.