Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor: Cum ar putea profita România de situaţia din Turcia

www.agerpres.ro
radu tudor

România ar putea să profite strategic de alunecarea Turciei în autoritarism, după referendumul care îi sporeşte puterile preşedintelui Erdogan, afirmă jurnalistul Radu Tudor.

Vezi şi: Ponta, în război cu 'Propaganda': 'Uite că în Turcia e altfel'

"Turcia se afunda intr-un autoritarism extrem de periculos. Dupa ce a batut palma cu liderul Rusiei, presedintele Recep Tayip Erdogan isi sporeste puterile in mod exagerat, indepartand Turcia de valorile democratiei europene. Pierderea Turciei ar putea insemna potentarea strategica a Romaniei, in planul securitatii si apararii. Dar si din punct de vedere economic. Sunt deja multe companii europene si mondiale care parasesc Turcia, preferand tari mai linistite si mai sigure din Sud-Estul Europei, printre care si Romania", scrie Radu Tudor pe blog.

Vezi și: Ieșit din PUȘCĂRIE, un ministru face DEZVĂLUIRI la Antena 3: Iohannis, Ponta și Dragnea, pe listă

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seara victoria taberei “da” la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters. După numărarea a aproximativ 98,95% din voturi, au optat pentru extinderea prerogativelor prezidențiale 51,34% din cetățenii turci cu drept de vot, informează agenția oficială de presă Anadolu. Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune “da” sau “nu” în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.