Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor face noi DEZVĂLUIRI din Dosarul Nana

Radu Tudor face noi dezvăluiri din Dosarul Nana! Jurnalistul a intrat în posesia unui comunicat de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ în care se specifică faptul că în Dosarul Nana peste 100 de persoane sunt cercetate.

Dosarul Nana a intrat în atenția opiniei publice după ce fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu a achiziționat în zonă 300 de hectare de teren.

”MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa

Nr. 1489/VIII-3/2014​ 15 octombrie 2014

​Către,
ANTENA 3
În atenţia domnului Radu TUDOR

​Cu referire la solicitarea pe care aţi adresat-o instituţiei noastre, prin e-mail, la data de 8 octombrie 2014, înregistrată sub numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:
În cauza ce face obiectul dosarului analizat, se efectuează cercetări faţă de suspecţii Niculae Tudoriţa, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu (funcţionari în cadrul Primăriei Nana/membri în Comisia de fond funciar Nana), Stolea Georgică, Manea Constantin (membri în Comisia de fond funciar Nana) şi Preda Simona Alina (funcţionar în cadrul Primăriei Nana), sub aspectul infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (aspecte relevate şi în comunicatele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din datele de 16 aprilie, 5 iunie şi 4 iulie 2014).
Totodată, activităţile de cercetare vizează peste 100 de persoane care au sau au avut legătură cu reconstituirea şi/sau dobândirea în mod ilegal de terenuri amplasate în extravilanul comunei Nana.
La data validării dreptului de proprietate asupra terenurilor retrocedate (perioada 2006 – 2010), valoarea acestora era de cca. 3.000.000 lei.
În prezent, în cauză se efectuează activităţi specifice de urmărire penală, între care audieri, investigări grafoscopice, evaluarea materialelor şi a datelor înaintate/comunicate de Parlamentul României, Prefectura Călăraşi, O.C.P.I. Călăraşi, de alte instituţii şi persoane juridice, în funcţie de care urmează să se dispună potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală.

PROCUROR ŞEF BIROU,
Ramona BULCU”, e postarea lui Radu Tudor de pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.