Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor remarcă o descoperire senzațională într-o cunoscută mănăstire

www.agerpres.ro
radu tudor

Radu Tudor remarcă, pe blogul său, o informație legată de călugării de la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai, situată în partea de sud a peninsulei, care au făcut o descoperire surprinzătoare.

Ministrul egiptean al Antichităţilor, Khaled El-Enany, a anunţat în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul ministerului, descoperirea unui manuscris medical important, făcută de călugării de la Mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, în timpul lucrărilor de restaurare a bibliotecii locaşului de cult, relatează site-ul Ahram.

Documentele din secolul VI descoperite de călugări conţin reţete ale celebrului medic grec Hipocrate cel Mare, precum şi alte trei scrise de un scrib anonim, dintre care unul este ilustrat cu desene de plante greceşti.

Potrivit lui Ahmed Al-Nimer, şeful departamentului documente arheologice copte din cadrul Ministerul egiptean al Antichităţilor, textul care conţine prescripţii medicale a fost scris peste scrierile şterse de pe primul strat de piele.

Acest lucru se explică prin costul ridicat al acestui material în acele vremuri.

Al doilea strat de piele conţine un aşa-numit „manuscris sinai“, cu un text incomplet al Vechiului Testament şi un text aproape complet din Noul Testament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.