Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat are parte de noi probleme: Acuzaţii grave la adresa secretarului de stat

raed arafat

Raed Arafat are parte de noi probleme şi de acuzaţii grave la adresa lui. Raed Arafat este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dar și președinte al Consiliului Director al „Fundației pentru SMURD”, după cum reiese din declarația de interese a acestuia depusă în iunie 2015.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în subordine: Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI (numai pentru operaţiuni de gestionare a situaţiilor de urgenţă), Direcția Generală pentru Monitorizare, Control Operațional și Inspecția Activităţii Serviciilor de Ambulanţă şi UPU / CPU, Direcția Medicală (în coordonare), conform site-ului oficial.

Citeşte şi: Scandal cu unul dintre miniştrii lui Cioloş: 'Acuzaţiile nu sunt întemeiate'

"Citind statutul Fundației aflăm că scopul acesteia este „să sprijine formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic prin parteneriate între instituțiile cum ar fi dar fără a se limita la MAI, respectiv IGSU și Unitatea specială de Aviație, Ministerul Sănătății Publice, Administrațiile Publice Locale.” Tot din statut aflăm că acesta se completează cu prevederile OG 26/2000, cu privire la asociații și fundații. În respectiva Ordonanță de Guvern, emisă de premierul Mugur Isărescu apare prevederea, nemodificată până în prezent că : „Art.24 (4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectiva are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.” iar la articolul 29, de asemenea nemodificat până în prezent că „(4) Dispoziţiile art. 22 şi 24 alin. (4) se aplica în mod corespunzător şi în ceea ce priveşte membrii consiliului director.” al fundațiilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, atacat din toate părţile: 'V-am votat, dar ne-aţi pierdut'

Arafat care ocupă o funcție de conducere în MAI, fiind chiar șeful DSU nu mai poate fi și Președintele Fundației pentru SMURD care are ca scop declarat sprijinirea acestui departament, conform legii", conform celor de la curentul.

Citeşte şi: Băsescu sare din nou la gâtul lui Iohannis: 'E vorba de respect'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.