Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat e TERMINAT: Iată ce a suferit ministrul

raed arafat

Raed Arafat a fost primul oficial al Guvernului României care a ajuns, vineri noaptea, la clubul Colectiv! Ministrul a recunoscut, la TVR, că e terminat emoțional de când a văzut cumplita tragedie.

”Nu am văzut o astfel de situaţie din anul 1989. Astfel de situaţie, cu atâtea victime, cu atâţia răniţi, cu astfel de impact, noi nu am văzut”, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

Citește și: CUTREMURĂTOR Mărturia unui medic: Sunt un ”șpăgar”! Am salvat vieți

"Pentru mine, pe teren, şocul era cel mai mare când mi-au arătat pompierii unde au pus cei decedaţi. I-au pus undeva mai izolat, să nu fie la vedere, şi fiecare care nu reuşea resuscitarea şi era declarat decedat era adus în zona respectivă. Şi era ceva chiar un impact foarte dur şi arăta care este dimensiunea tragediei", a povestit Raed Arafat.

Citește și: Așa a fost în IADUL de vineri: Adi Despot, solistul de la Vița de Vie, era ars și căra răniții

"Al doilea lucru - când am început să mergem cu domnul ministru în spitale şi am intrat la Floreasca şi am văzut acolo - acolo au ajuns 56 de persoane, pentru că pe lângă ce au dus ambulanţele, au fost duşi foarte mulţi cu maşini particulare, cei care au avut leziuni mai puţin grave (...) am văzut la Floreasca cum se lucra. Şi pot să spun că acolo am văzut colegii care au venit de acasă (...) Am găsit studenţi voluntari, am fost abordat de studenţi că noi aici vedem acum că lucrurile se stabilizează, unde mai e nevoie de noi, unde să mergem? Adică a fost o solidaritate şi a fost un mod de reacţie extraodinar", a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

Citește și: Unica MĂRTURIE COMPLETĂ din România: Cum m-a ocolit MOARTEA pe 30 octombrie

"Primele echipaje au fost acolo în 11 minute de când a sunat telefonul la pompieri. Adică de când a ajuns apelul la pompieri, în 11 minute au fost primele echipaje acolo şi de la ambulanţă. Au fost cam în acelaşi timp, la şi 43 de minute. Deci nimeni nu poate să vină să spună că au fost 30 de minute - 40 de minute de când au venit. Normal că pentru cei care sunt la faţa locului timpul se dilată total, deci un minut poate să fie simţit şi ca 2, şi ca 3, şi ca 4 pentru cei care sunt sub stresul situaţiei acolo.", a adăugat Raed Arafat.

Citeşte şi: Dacă TRAGEDIA din clubul Colectiv NU A FOST ACCIDENT?

Anul acesta a fost modificată legea privind apărarea împotriva incendiilor. S-au înăsprit amenzile, iar dacă proprietarii de cluburi trec peste ceea ce spun pompierii, îşi asumă răspunderea penală.

Când aceste noi reguli au fost dezbătute, Raed Arafat a folosit exemple de tipul dezastrului din clubul Colectiv.

Citește și: TERIFIANT Ce spune un chirurg plastician după 32 de ore de gardă: Avem nevoie să știm adevărul

"Pentru că sesizam bine noi că ceva nu-i în ordine. Ştiam că - eu le ziceam pompierilor că ne trebuie pompieri, prevenire care să aibă dinţi, adică să aibă impact, pentru că dacă te duci acolo, dai o amendă de 1.500 de lei şi pleci, la un club care face pe noapte nu ştiu cât şi el continuă să funcţioneze, şi dacă te mai duci după o lună şi mai dai încă o amendă, nu faci absolut nimic", subliniază Raed Arafat.

Citește și: ȘOCANT Mărturia unei asistente care a ajuns să salveze vieți în clubul GROAZEI: AM VĂZUT IADUL!

Pentru înăsprirea pedepselor a fost pregătită şi o hotărâre de guvern.

Potrivit jurnalistului Adelin Petrişor, Armata Română a pierdut în 13 ani de campanie în Afganistan 23 de militari. În clubul Colectiv au murit 30 de oameni până în acest moment.

Vezi și: Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.