Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, în război cu un jurnalist. 'Părintele' SMURD acuză campanii de compromitere

raed arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îi răspunde jurnalistului Mihai Duță, de la România Liberă, după un editorial publicat de acesta. Fondatorul SMURD acuză o campanie de compromitere a sa, citând-o pe Alina Mungiu-Pippidi. Scopul campaniei, care ar dura de mai mulți ani, ar fi privatizarea sistemului de urgență.

„In ultima perioada atacurile impotriva sistemului de urgenta, si a mea personal, s-au intensificat din nou. Povesti mincinoase si acuzatii fara fond se raspandesc in fiecare zi in sepranta ca oamenii sa-si piarda increderea in sistemul de urgenta si sa permita astfel grupurilor de interese sa atinga ce incearca sa atinga de cativa ani si anume distrugerea unui sistem integrat care evolueaza pozitiv in mod continuu si inlocuirea cu un model unde comertul si cuncurenta comerciala ar sta la baza lui.

Vezi și: Istoricul Lucian Boia îi dă dreptate ambasadorului SUA: Moldova nu este România/ VIDEO

Ieri un domn “jurnalist”, pe nume Duta, scria ca s-a saturat de faptul ca eu decid cine traieste in Romania! In articolul sau publicat in Romania Libera scrie cum ca tot sistemul sanitar este privatizat la negru lasand de inteles ca si sistemul de urgenta ar fi privaitzat deja la negru. Si atunci de ce sa nu lasam comerciantii sa vina in mod trasparent si sa decida ei cine traieste? macar acolo criterile sunt mult mai clare si simple.. ai bani traiesti … nu ai bani nu traiesti, sau esti asigurat..traiesti cat iti permit asiguratorii, nu ai asigurare acoperitoare, vine ambulanta si nu vine elicopterul chiar daca ai avea nevoie de el…etc. Astfel de modele exista in lume si Legea noastra a impiedicat pana in acest moment sa ajungem in astfel de situatie in domeniul urgentei.

As dori sa-l explic domnului “jurnalist” ca eu inca nu am ajuns sa fiu unicul decident pe sistemul de urgenta si nici nu sunt decidentul care stabileste cine traieste si cine nu in Romania dar nici nu vreau sa fiu. Sistemul este construit intr-un fel in care in multe etape sunt comisii si experti care sunt consultati iar orice act normativ trece pe la doua ministere, si nu numai la unul, respectiv Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne. Oricum puterea unui secretar de stat nu exceda puterea unui ministru si daca extrapolam cele spuse in articol inseamna ca un ministru are puteri si mai mari care il permit mai mult sa decida cine traieste in Romania, dar din fericire situatia reala nu sta in acest fel. Ce am facut eu, impreuna cu toti colegii si cei care ne-au sprijinit din partea populatiei si din partea politicului, este faptul ca in cursul a 26 de ani, am transformat un sistem in care oamenii mureau cu zile in cazul unor urgente si nu avea unde sa mearga sau unde sa fie dusi sa fie asistati corect, intr-un sistem in care ai sansa sa fi salvat!

Mai mult, prin Legea sanatatii nr. 95 din 2006, am reusit sa introducem sintagma ca asistenta de urgenta si primul ajutor calificat sunt un drept al cetateanului si o datorie a statului… o afirmatie care eram cat mai aproape de a o pierde in anul 2011, prin initiativa legislativa de “reforma” a sistemului sanitar care liberaliza asistenta medicala de urgenta impreuna cu intregul sistem sanitar!

Vezi și: Traian Băsescu, REACȚIE FURIBUNDĂ după divorțul Elenei: Îl voi da în judecată

Este interesant cum in ultima perioada, au aparut pe contul meu de facebook comentatori care folosesc sabloane identice in comentariile lor, parca sunt dicate de cineva, incep cu cat de mult apreciaza SMURD sau cat de mult ma apreciaza personal pe mine si tot ce am facut si termina prin a zice ca acum nu mai merge si trebuie sa schimbam lucrurile sau ca este momentul sa vina cineva care “se pricepe” sa coordoneze mai departe. Unii dintre ei nici macar nu mai stau in Romania de ceva timp cum era un domn din North Carolina care reclama ca ambuanta a ajuns la el dupa o ora jumate, crezand ca nimeni nu o sa observe unde locuieste el de fapt si de unde scrie. Pe diferite site-uri si conturi facebook se poarta discutii animate de cateva persoane, raspandite pe siturile si conturile respective, despre sistemul de urgenta si se incearca introducerea unor informatii false printre randuri care sa faca oamenii sa-si piarda increderea. Se afirma lucruri ce ating persoana mea in mod voalat, cum era chestia cu casa mea de la Targu Mures si faptul ca mi-am cumparat un apartament la Bucuresti cu 100.000 Euro dar fara a spune ca la Targu Mures casa o am din 2001 construita la un pret ce nu a depasit 35.000 dolari care le aveam din banii mei mosteniti iar apartamentul din Buc. l-am cumparat acum 3 ani dupa ce mi-am vandut un apartament din Targu Mures cumparat de mine in 1992 luand si un credit suplimentar de la o banca ca sa cumpar un apartament care a costat in jur la 76.000 Euro si nu 100.000 cum pretinde articolul scris pe site-ul B1, aspecte de altfel prezente in declaratiile mele de avere iar cel care a scris articolul avea de unde sa se informeze daca interesul era sa scrie ceva adevarat, insa nu cred ca avea acest interes. Toate cele mentionate mai sus, si multe altele, se leaga cu afirmatiile doamnei Pipidi intr-un articol publicat recent in “Romania Curata” despre “kompromat”, unde vorbeste despre modalitatile de compromitere continua importriva unor persoane si institutii din Romania, printre care a fost mentionat si numele meu, afirmand ca probabil campania impotriva mea a fost una dintre cele mai costisitoare pentru ca dureaza de cativa ani. Ea mentioneaza acolo si nume de persoane dar spune ca realizarea acestei campanii nu se limiteaza la o persoana sau firma si ca ar fi mai multe implicate facand acest lucru pentru bani sau alte foloase.

Revenind la ce scria “jurnalistul” Duta de la B1 si Romania Libera, acesta s-a saturat ca eu sa decid, si am sa-l spun ca el este liber sa-si puna viata in mana comerciantilor ca sa decida ei pentru el, sistemul nostru si legislatia noastra il permit acest lucru, nu trebuie insa sa puna si viata altora in mana lor incercand sa distruga impreuna cu prietenii sai ce este la acest moment recunoscut pe plan international ca fiind un sistem aflat integral in slujba omului de rand, fara interese is fara pretentii, reprezentand unul dintre cele mai complexe sisteme integrate din Europa si nu numai! Pot sa-l spun si eu domnului Duta cat de mult m-am saturat eu de personaje ca el, care nu stiu ce au facut in viata lor in serviciul oamenilor de rand insa cu siguranta inca nu am vazut efectul daca au facut ceva.

Vezi și: Becali sare în apărarea lui Ponta și transmite un mesaj PSD-ului: Băi, băieți, lăsați-o moale

Este usor sa-ti folosesti pixul sau tastatura ca sa denigrezi si sa pui la zid pe cei care incearca sa mentina ceva si sa-l dezvolte pentru ca critica si cuvantele dure nefondate menite sa atace si sa denigreze fara motiv aparent, fac parte din meseria celor care se considera “ jurnalisti “ in tara noastra, compromitandu-i pe adevaratii jurnalisti care isi fac meseria in mod corect si onorabil si care nu sunt putini la randul lor. Ma astept ca in perioada urmatoare sa continue aceste atacuri si denigrari, mai ales ca cvine luna Octombrie si comemorarea tragediei de la Colectiv, insa promit ca acolo unde consider ca trebuie sa raspund, am sa raspund fara intarziere. In final, vreau sa spun ca nu am vazut nicaieri pe unde am fost in Europa si in lume o tara civilizata in care potentialul de autodistrugere si autoflagelare, si impactul unor actiuni de dezinformare si manipulare, este atat de mare cat este el in tara noastra. Prin personaje ca domnul Duta sunt atacate proiecte pozitive, oameni care fac ceva pentru tara lor, actiuni menite sa ajute omul de rand… inducand impresia ca nimic nu merge in Romania si nimeni nu face nimic pentru Romania. Credeti ma ca nu este chiar asa! Cu toate problemele cu care ne confruntam, pot sa spun ca sunt oameni care intradevar fac tot ce pot ca Romania sa evolueze si sunt multe lucruri pozitive care se intampla in jurul nostru, insa multi nu le vad fiind orbiti de astfel de personaje si de comentatorii profesionisti de pe facebook si altele. Ne ramane doar sa ne gandim pozitiv, sa ne facem treaba si sa rostim proverbul celebru: Cainii latra, Caravana trece!”, este mesajul publicat de Arafat pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.