Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat s-a DEPLASAT în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi

www.presagalați.ro
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, s-au deplasat duminică în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de IGSU, oficialii au discutat cu prefectul judeţului şi primarii localităţilor Pechea, Slobozia Conachi şi Izvoarele, zone în care a fost necesară evacuarea preventivă a localnicilor, pentru identificarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate în cel mai scurt timp.

De asemenea, în cursul vizitei cei doi au ajuns şi pe tronsonul de drum de pe DN 25, afectat de precipitaţii şi restricţionat temporar circulaţiei.

Citește și: Vremea se schimbă radical: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

"Efortul pompierilor şi autorităţilor a fost unul susţinut, astfel încât traficul rutier pe drumul care leagă municipiul Galaţi de oraşul Tecuci a fost reluat la ora 17,30", precizează sursa citată.

Cei doi oficiali MAI au vizitat şi locurile de cazare ale echipajelor de intervenţie din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti, relocate în sprijinul pompierilor gălăţeni încă de acum trei zile.

În urma analizării situaţiei din teren, au fost regândite raioanele de intervenţie, prin redistribuirea personalului şi a tehnicii în zonele unde apele au generat efecte considerabile.

Luni, potrivit comunicatului de presă, forţele de intervenţie vor fi suplimentate cu 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile şi 10 transportabile de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Vaslui, Vrancea şi Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi.

În sprijinul populaţiei, în zonă au fost trimişi 900 de saci de dormit de către Crucea Roşie, bunuri ce sunt distribuite cu ajutorul pompierilor salvatori.

În toată această perioadă, forţele operative acţionează, alături de autorităţile locale, cu instalaţii pentru potabilizarea apei, motopompe de mare capacitate şi alte mijloace tehnice pentru evacuarea apei şi a mâlului din gospodăriile afectate, anunță Agerpres.

"Având în vedere prognozele hidro-meteorologice, peste 4.000 de pompieri rămân mobilizaţi pentru a interveni cu promptitudine la limitarea şi înlăturarea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora", se mai arată în comunicatul IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.