Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafa Nadal şi-a distrus adversarul: Scor neobişnuit şi calificare lejeră în optimi

Rafa Nadal

Rafael Nadal s-a calificat vineri în optimile de finală la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, pulverizându-l pur și simplu, cu 6-0, 6-1, 6-0, pe georgianul Nikoloz Basilașvili, nr. 63 mondial. Spaniolul, aflat în cursă pentru câștigarea celui de-al 10-lea său titlu la Paris, nu a stat decât 1 oră și 30 de minute pe teren pentru a obține al treilea său succes în trei seturi de la începutul turneului. Aceasta este victoria cea mai detașată obținută de el în cele 13 participări la Roland Garros, conform Agerpres.

Basilașvili, 25 ani, este totuși un jucător de bun nivel, care a disputat semifinale la Lyon (învins de Jo-Wilfried Tsonga), iar anul acesta a bătut jucători precum Dominic Thiem (la Sofia) sau Ivo Karlovic (la Memphis).

Nadal, care sâmbătă împlinește 31 de ani, a abandonat anul trecut la Roland Garros din cauza unei accidentări la încheietura mâinii stângi. Dar în acest sezon, spaniolul a revenit la cel mai bun nivel al său. El a câștigat trei turnee pe zgură (Monte Carlo, Barcelona și Madrid) și nu a pierdut decât un singur meci în pregătirea pentru Roland Garros, la Roma, în fața austriacului Dominic Thiem.

Duminică, în optimile de finală ale Internaționalelor Franței, Nadal va juca împotriva compatriotului său Roberto Bautista, nr. 18 mondial, care a trecut în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-3, de cehul Jiri Vesely. În schimb, vineri, bulgarul Grigor Dimitrov a fost eliminat în turul al treilea în trei seturi, 7-5, 6-3, 6-4, de spaniolul Pablo Carreno. Bulgarul, nr. 13 mondial, care nu a ajuns niciodată în săptămâna a doua la Paris, a comis numeroase greșeli neforțate (46 față de 26 adversarul său) în fața spaniolului nr. 21 mondial. În optimi, Carreno îl va întâlni pe canadianul Milos Raonic, nr. 6 mondial, care a obținut calificarea în urma abandonului spaniolului Guillermo Garcia-Lopez, nr. 153 mondial, accidentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.