Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună anunță că golește pușcăriile: Mii de deținuți vor fi eliberați condiționat

luju.ro
raluca pruna

Asta e vestea aşteptată de către mii de deţinuţi şi nu numai. Raluca Prună, ministrul Justiţiei a făcut marele anunţ. Omul lui Dacian Cioloş a găsit modalitatea prin care să scape de aglomeraţia din închisori. Mii de deţinuţi ar putea ieşi curând din penitenciare. Demnitarul propune simplificarea modului în care condamnaţii sunt eliberaţi condiţionat, dar ne linişteşte: vor fi lăsaţi să plece numai condamnaţii care au dovedit că s-au îndreptat şi au plătit paguba produsă.

Citeşte şi: Şeful vânătorilor şi pescarilor s-a sinucis în sediul instituției

„Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulți oameni, dar nu în orice condiţii. Ca să poți fi eliberat condiţionat trebuie să execuţi o fracţie din pedeapsa - așa se numește - şi să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat”, a arătat ministrul justiției, care a insistat că aceasta nu e o formă de amnistie. "Dacă umblăm la eliberarea condiţionată, nu în sensul de a modifica fracția sau filosofia Codului penal, ci de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanţelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituţia eliberării devine neinteresantă”, a spus Raluca Prună, conform Digi 24.

Această măsură ar urma să fie luată în condițiile în care România a fost condamnată în repetate rânduri la CEDO din cauza supraaglomerației din închisori.

Citeşte şi: Avertismentul lui Klaus Iohannis despre Uniunea Europeană: Ce a spus după întâlnirea cu Merkel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.