Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună anunță ce conține OUG privind interceptările

pruna-raluca-stiripesurse.ro

Guvernul a adoptat, vineri, într-o şedinţă specială, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, a anunţat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

”Am modificat 4 acte normative. Primul e Codul de procedură penală art 142, alineatul 1, în sensul cererilor CCR, am modificat alineatul 2, în sensul de a clarifica cum se realizează activitățile de depunere a mandatelor, introducând un nou alineat. Am mai modificat și actualul alineat 2.

Citește și: Judecătorii, cerere către Iohannis: Afirmaţia lui Hellvig vizând decizia CCR - absolut inacceptabilă

Am modificat legea 304. Am instituit un control judecătoresc pentru cum se pune în aplicare supravegherea tehnică, el va fi făcut de președintele ÎCCJ sau un judecător desemnat. În cadrul Ministerului Public va fi autorizat să dețină mijloace adecvate în acest sens, e o altă modificare. Până acum, doar DNA și DIICOT putea să aibă o astfel de infrastructură. Astfel, la Ministerul Public vor putea lucra ofițeri de poliție judiciară.

Al treilea act e 508/2004 ce vizează funcționarea DIICOT. Astfel, în cadrul DIICOT vor funcționa ofițeri de poliție judiciară. Adică, am replicat cadrul legal de la DNA la DIICOT și Ministerul Public.

Legea 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI. Am modificat articolul 8. Am modificat și un alt articol.

Vor fi detașați, la DNA, DIICOT și Ministerul Public, câte 40 de ofițeri de poliție judiciară pentru fiecare instituție.”, a spus Raluca Prună.

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.