Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, atac frontal la Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta: 'Absolut josnic'

click.ro
raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că aprecierile preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, au fost 'absolut josnice', ea menţionând în context că mai mulţi membri ai Guvernului au devenit 'ţinta unor atacuri foarte directe şi lipsite de orice nuanţă'. "Faptul de a fi fost făcut 'un nimeni' de către cineva care a avut înalte funcţii în statul român, cred că este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragoş Tudorache o are - şi Dragoş Tudorache nu are nevoie de apărările mele -, cred că este o replică josnică. Şi cred că este o replică care arată respectul unui om politic - care cred că e în politică din 1990 - faţă de un cetăţean român. Dacă Dragoş Tudorache e tratat aşa - când Dragoş Tudorache are un nume -, deci ca persoană e tratat aşa, eu îndrăznesc să cred că orice român care are un nume şi care n-a făcut o carieră politică şi nu s-a învârtit în cercurile aerate ale politicii româneşti este pentru domnul Tăriceanu un nimeni. Ceea ce e grav", a precizat ministrul Justiţiei, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24.

Citeşte şi: Surpriză pe scena politică: Au bătut palma pentru alegerile parlamentare

Ea şi-a exprimat nedumerirea legată de faptul că la adresa membrilor unui Guvern tehnocrat sunt formulate multe atacuri la persoană, în condiţiile în care Cabinetul a primit votul Parlamentului. "Atacurile, în această perioadă care precede alegerile, poate că sunt puţin mai de explicat. Însă, atacurile acestea au existat încă de la început, au fost uneori mai subtile, după care, prin primăvară deja, au început să fie foarte directe şi lipsite de orice nuanţă. Din acest punct de vedere, pentru mine, este de neînţeles de ce un guvern de tehnocraţi invitat într-o ţară, într-un moment grav, ca să pregătească alegerile şi să facă ceea ce poate să facă, potrivit competenţelor sale, pentru această ţară, de ce, în aceste condiţii, un Guvern care a primit votul Parlamentului este atât de atacat, cu atacuri la persoană care mi se par că sunt absolut josnice uneori", a precizat demnitarul.

Citeşte şi: Simona Halep suferă de o BOALĂ TERIBILĂ: Abia acum s-a aflat

Totodată, Raluca Prună a reiterat că îl va da în judecată pe fostul premier Victor Ponta, menţionând că nu o va face pentru faptul că acesta a emis "judecăţi de valoare" în baza cărora a numit-o "stalinistă, KGB-istă sau membră ISIS", ci pentru calomnie. "Îl dau în judecată pentru că a afirmat pe Facebook despre un primar, al cărui nume a fost dat acolo, că ar fi venit la mine în birou şi ar fi făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă, lucru care e neadevărat. (...) Îl invit în instanţă şi să arate probele... Am făcut paşi concreţi. Încă nu am depus cererea, dar discut cu avocaţii. Nu am avut timp să depun cererea", a declarat Prună. Ministrul a mai precizat că ar fi un lucru bun dacă unii membri ai Guvernului vor decide să candideze la alegerile parlamentare, deoarece "pot să aducă un aer proaspăt în nişte partide politice" care nu s-au reformat deocamdată în mod semnificativ. Pe de altă parte, ea a subliniat că nu doreşte să rămână în Guvern, dincolo de actualul mandat. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 7 septembrie că nu a auzit de Dragoş Tudorache şi că prin numirea lui Guvernul Cioloş devine ''mai puţin tehnocrat şi mai mult politic".

CIteşte şi: Rusia îşi arată muşchii: Mişcare de forţă a lui Vladimir Putin / VIDEO

"Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. N-am auzit de el, nu ştiu cine e, nu ştiu de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles. Nu e o persoană cunoscută. Ce să comentez? Nu mă surprinde numirea", a declarat Tăriceanu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.