Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună e decisă în privinţa supraveherii tehnice: 'Nu ne permitem un hiatus'

raluca pruna 1

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat joi că România a investit mult în eficientizarea activităţii Ministerului Public, astfel că nu îşi permite un "hiatus" în ceea ce priveşte efectuarea supravegherii tehnice. Întrebată dacă ia în calcul o ordonanţă de urgenţă pentru armonizarea articolului privind supravegherea tehnică, Raluca Prună a declarat că probabil aceasta va fi soluţia, pentru că România nu îşi permite un "hiatus".

"Aş dori ca în acest moment să nu fac comentarii, întrucât aştept motivarea Curţii, dar asigur pe toată lumea că Ministerul Justiţiei, în calitatea sa de coiniţiator, lucrează cu toate Parchetele, cu Ministerul Public, cu DIICOT, cu DNA, astfel încât, înainte să facem o propunere, să avem o imagine clară a ceea ce înseamnă decizia aceasta pentru România, în termen inclusiv de resurse financiare, pentru că să dezvolţi o asemenea infrastructură probabil că nu este deloc ieftin. (...) Nu ştiu să vă spun la acest moment ce fel de ordonanţă de urgenţă, dacă va fi ordonanţă de urgenţă, dar înclin să cred că va fi ordonanţă de urgenţă, pentru că un hiatus este ceva ce România nu îşi permite după ce a investit atât de mult în eficientizarea parchetelor din România, a Ministerului Public în general, că vorbim de tot Ministerul Public, nu numai de lupta împotriva corupţiei. (...) Eu am obligaţia ca ministru şi ca minister să mă asigur că nu există niciun hiatus între ceea ce am avut până acum şi soluţia viitoare, indiferent care va fi aceasta", a explicat Raluca Prună după ce a participat la prezentarea bilanţului DNA pe anul 2015. Plenul Curţii Constituţionale a admis, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei", ci şi de "alte organe specializate ale statului".

Referitor la alegerea unui nou procuror general, ministrul Justiţiei a precizat că încă nu a primit nicio candidatură şi a reiterat apelul către procurori să facă "un pas înainte" şi să se înscrie pentru că toţi au "o şansă egală". Cât priveşte cărţile deţinuţilor, ministrul a declarat că se lucrează pentru identificarea celei mai bune soluţii. "Am spus care este opinia mea, o reiterez. Locul cercetării ştiinţifice nu este în penitenciar, dar s-ar putea să găsim modalităţi prin care cei care au făcut cercetare ştiinţifică în viaţa lor profesională să îşi poată... s-ar putea, spun, ca acest beneficiu să rămână", a arătat Prună, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.