Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună în Parlament: Resping TOATE acuzațiile / VIDEO

luju.ro
raluca pruna

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, s-a adresat Parlamentului, marţi, înainte de votul asupra moţiunii simple împotriva sa. Aceasta a respins toate acuzațiile care i se aduc, susținând că „sunt aici în faţa dumneavoastră pentru ca mi-am permis să spun în limbaj plastic că "Împăratul este gol",  iar „declaraţia mea trebuie interpretată în cheia îngrijorării mele privind neputinţa noastră. Orice altă interpretare este o analiză de semiotică”.

„Am știut că nu va fi un mandat ușor. Am anticipat și critici constructive și comentarii malițioase și ruperi din context, dar nu am anticipat nivelul acestora. De ce avea societatea românească așteptări atât de mari la 26 de ani de la recâștigarea democrației? De ce s-a ajuns în situația ca zeci de mii de români să scandeze în stradă „Corupția ucide”. Mandatul meu nu a avut o miză politică. Îmi permite să fiu un om liber, care își asumă declarațiile. Sunt aici,  în fața dumneavoastră, pentru că am avut curajul să spun că împăratul este gol. Vă propun să facem un pas de la politicianism la responsabilitate”, a spus ministrul Justiției.

FMI, discuții în spatele ușilor închise cu PNL: Teme pentru viitorul Guvern

De asemenea, ministrul Justiției s-a arătat dechisă clarificărilor: „Nu aş dori să planeze nicio urmă de îndoiala asupra mandatului meu. Cred că se demonstreză credibilitatea prin fapte nu doar prin promisiuni”.

„Am fost parte a procesului de aderare la UE, deci ştiu clar ce înseamnă o justitie independentă”, a mai spus Raluca Prună.

„Visez la o Românie cu o politică curată, onestă. Nu o să candidez, ştiţi că aş fi putut să candidez”, a punctat ministrul Justiției.

Cât despre situația din penitenciare, ministrul Justiției a spus că „măsurile asumate de Guvern în cadrul unui menorandum: construirea a două penitenciare până în 2021 precum realocarea a unor construcţii existente până în 2023. Adevărul este că în 10 luni de mandat am facut 12 vizite în penitenciare. Am discutat în camere de detenţie cu zeci de deţinuţi, ceea ce îmi asigură o cunoaştere”, a declarat Raluca Prună.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.