Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, apel de ultimă oră către Liviu Dragnea: 'Fără jumătăți de măsură' / VIDEO

Raluca Turcan nou

Raluca Turcan a declarat, luni, că PNL susține referendumul anunțat de Klaus Iohannis, atât în Parlament, cât și în spațiul public, și îi cere lui Liviu Dragnea să nu rezolve criza privind ordonanțele de urgență cu jumătate de măsură.

„Trebuie să răspundem în număr cât mai mare la această provocare pe care o avem. Să spunem pe ce drum va merge România – un drum european, unde există instituții puternice, o justiție corectă, sau o Românie în care unii fac legi pentru ei. PNL va susține și în Parlament și în spațiul public acest referendum pentru integritatea în funcția publică și continuarea luptei împotriva corupției”, a spus Turcan.

Un fost deputat PNL împușcă doi iepuri dintr-un foc: 'Eu am fost exclus din PNL pentru mai puțin'

Președintele interimar al PNL a explicat că singura soluție pentru rezolvarea crizei privind OUG 13 și OUG 14 este dezbaterea acestora în Parlament și respingerea primei și aprobarea celei de-a doua.

„PNL solicită președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în acest moment în societatea românească. Am observat că Liviu Dragnea se concentrează doar pe OUG 14, care trebuie aprobată de Parlament. În momentul de față, există două ordonanțe, respectiv OUG 13, care conținea albirea dosarului lui Dragnea, și OUG 14. Indiferent de interpretările juridice în care pare expert Dragnea, PNL solicită o poziție fără echivoc a celor din majoritatea parlamentară, și anume a parcursul legislativ al celor două ordonanțe să fie următorul: dezbatere în Parlament și respingerea OUG 13 și dezbatere în Parlament și aprobarea rapidă a OUG 14, cu un amendament de clarificare a constituționalității din această ordonanță. Opiniile juridice sunt multiple, există doar o singură decizie politică care se poate lua în momentul de față – dezbaterea acestor ordonanțe și, una câte una, să-și găsească rezolvarea în Parlament”, a conchis Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.