Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, atac dur la Guvernul Grindeanu: Nu vom deschide ușa pentru scăparea corupților

Raluca Turcan nou

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că o lege a amnistiei şi graţierii dată pe "furiş" ar reprezenta un atac la adresa poporului, punctând că liberalii nu vor "deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor". 

"În timp ce dl Dragnea pleacă în SUA, Guvernul Grindeanu - Dragnea era pregătit să emită ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru modificarea legislaţiei penale. Atragem atenţia guvernării Dragnea că o lege a amnistiei şi graţierii dată pe furiş ar fi un abuz de încredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate şi nu decizii pentru scăparea infractorilor", a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă, informează agerpres.ro.

Șefa ÎCCJ, în audiență la Guvern. Ce a solicitat Cristina Tarcea


Ea a susţinut că pentru rezolvarea situaţiei din penitenciare, pe care a catalogat-o drept "inumană", trebuie alocaţi mai mulţi bani şi construite penitenciare. 

"Decizia de emitere a unor ordonanţe de urgenţă ar avea multe consecinţe revoltătoare pentru cetăţenii români, de exemplu ar scăpa şi vinovaţii de la Colectiv", consideră Turcan. 

Ea a arătat că PNL cere Guvernului "să nu guverneze cu prioritate pentru cei din PSD şi cei cu probleme penale, ci să guverneze cu prioritate pentru cei mulţi, pentru oamenii cinstiţi din această ţară".

ULTIMĂ ORĂ - Ce au decis magistrații în dosarul casei lui Iohannis


Preşedintele PNL a precizat că informaţiile cu privire la intenţia Guvernului de a emite aceste ordonanţe au apărut într-o primă etapă de la membrii PSD. 

"Ştim că acest proiect era pregătit. Este doar o chestiune de timp, pare deja o decizie luată, îmbrăcată public în diferite variante, de a veni pentru salvarea penalilor cu o lege privind graţierea şi modificarea Codului penal", a spus Raluca Turcan. 

Liderul liberalilor a susţinut că nu a existat o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect. 

"PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinşi că, în momentul de faţă, în penitenciare există încălcări ale drepturilor omului şi există condiţii inumane, însă de aici şi până la salvarea corupţilor este o mare diferenţă. PNL nu va deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor, pentru scăparea oamenilor care au făcut rău prin fapte de corupţie românilor", a mai afirmat Raluca Turcan, întrebată dacă PNL se va opune categoric oricărei forme a legii privind graţierea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.