Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Mingea e în terenul Guvernului pentru a pune în practică un buget nerealist

Raluca Turcan nou

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că Guvernul trebuie să pună în practică 'un buget nerealist şi neverosimil', arătând că în cazul depăşirii deficitului asumat credibilitatea României pe plan internaţional va fi afectată. "Preşedintele Klaus Iohannis a dovedit responsabilitate şi a tras un semnal de alarmă în privinţa problemelor din legea bugetului de stat propusă de PSD-ALDE. Acum, după promulgare, mingea e în terenul guvernului Grindeanu care trebuie să pună în practică un buget nerealist şi neverosimil. Un buget cu cheltuieli mari şi venituri de poveste, în contextul unei presupuse creşteri economice aproape imposibil de realizat", a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Ea a precizat că PNL va monitoriza foarte atent punerea în aplicare a bugetului şi va sancţiona la fiecare pas nerealizările programului de guvernare PSD-ALDE. "Menţinerea deficitului angajat de sub 3% va pune Guvernul fie în situaţia de a fi propus la premiul Nobel pentru economie, fie în situaţia de a abandona promisiunile făcute în campanie. În cazul depăşirii acestui nivel de deficit asumat, afectată va fi credibilitatea României pe pieţele internaţionale, adică împovărare pe bunăstare", a mai scris Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea bugetului de stat şi pe cea a asigurărilor sociale pe anul 2017. "Aşa cum am promis la începutul săptămânii, am făcut o analiză a bugetului şi a bugetului de asigurări sociale. Această analiză aprofundată a confirmat tot cea am spus şi data trecută: veniturile la buget sunt aşa cum au spus unii, optimiste, eu spun supraapreciate, cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare, abordare hiperoptimistă a bugetului se poate vedea, de exemplu, făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pe anul acesta, unde se constată o creştere de 14%, fără să fie vreo explicaţie cum se ajunge la această creştere fenomenală. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat. De asemenea, se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.