Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Ministrul Justiţiei să iasă din pielea analistului politic

captura TV
tudorel toader

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a susţinut luni că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are toate pârghiile să facă lucrurile mai bine în ceea ce priveşte codurile penale şi i-a transmis "să-şi vadă de treabă". "Domnul Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, ar face bine să iasă din pielea analistului pe justiţie sau analistului politic şi să intre în pielea ministrului Justiţiei şi să-şi vadă de treabă, să nu încerce să mai transpună în conducerea ministerului deciziile luate de partidul care l-a propus, adică PSD, să nu încerce să dea vina pe greaua moştenire când domnia sa are toate pârghiile pentru a face lucrurile mai bine. Aţi văzut cumva un proiect făcut domnul ministru, de altfel solicitat de domnul Dragnea, de a pune în acord codurile penale cu deciziile CCR? Nu. Atunci despre ce vorbim?", a afirmat Turcan, la Parlament, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, întrebată cu privire la declaraţiile ministrului Justiţiei.

Ea a susţinut că fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu este, în momentul de faţă, o "ţintă politică". "Domnul Tudorel Toader ar face bine să-şi vadă de treabă", a completat liderul PNL.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că multe din viciile de constituţionalitate ale Codurilor civil şi penal vin din faptul că în 2009 au fost trecute prin asumarea răspunderii Guvernului, neexistând "un timp de reflecţie" necesar dezbaterii acestor proiecte. "De ce spuneam că apreciez timpul de reflecţie? Dacă dăm înapoi, în 2009, eu eram unul dintre aceia care criticam adoptarea celor patru coduri fundamentale pentru un stat de drept, (...) fundamentale pentru evoluţia societăţii româneşti, patru coduri fundamentale care (...) afectează profund în aplicarea lor drepturile fundamentale, adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. A început, şi ştim bine cu toţii, după amiază într-o zi de miercuri s-au depus, joi - vineri s-au promulgat legile. Cine să le dezbată amendamentele aduse? Cine să citească legea, să evoce viciile de neconstituţionalitate la un volum aşa de mare de lucrări, de legi, la o problematică atât de complexă", a susţinut ministrul luni în faţa senatorilor jurişti, conform Agerpres.

În opinia lui Tudorel Toader, adoptarea codurilor prin asumarea răspunderii a fost o greşeală "profundă", care a avut efecte negative asupra societăţii. "Acolo trebuie căutată cauza, acolo a fost profunda greşeală, a acceptării asumării răspunderii Guvernului pe cei patru piloni ai sistemului legislativ din România, care, iată, se dovedeşte, au influenţat negativ evoluţia societăţii, pe de o parte, şi au afectat profund drepturile şi libertăţile oamenilor, pe de artă parte", a explicat ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.