Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'PNL poartă discuţii cu celelalte partide de dreapta, inclusiv cu ALDE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raluca Turcan

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că liberalii au avut şi vor continua să aibă discuţii cu celelalte forţe de dreapta în vederea creării unei coaliţii majoritare în Parlament, inclusiv cu ALDE, dar fără a-i oferi lui Călin Popescu-Tăriceanu funcţia de preşedinte al PNL.

"Am constatat cu amărăciune declaraţiile unui fost prim-ministru liberal (Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) care respinge cu brutalitate ideea unei guvernări de dreapta şi a unei coaliţii de dreapta în România. A fost şi este de datoria PNL să încerce construirea unui Guvern care să ofere României un program de dezvoltare pe termen lung, un program axat pe investiţii şi crearea de locuri de muncă şi nu un program de subdezvoltare, aşa cum am văzut că poate să ofere PSD în administraţiile publice locale pe care le conduce. (...) PNL va continua pe calea strângerii şi coagulării forţelor de dreapta în România în speranţa că vom reuşi să oferim cetăţenilor o guvernare solidă, care să aducă prosperitate şi bunăstare cetăţenilor acestei ţări", a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, PNL a fost şi rămâne un partid de "oameni demni". "PNL porneşte la drumul reconstrucţiei politice cu dorinţa de a clarifica dreapta. (...) Oricine intră acum în siajul PSD va fi anihilat, va fi înghiţit şi va fi zdrobit în valorile liberale în care ar fi putut crede unii oameni. O alianţă cu PSD ar transforma, practic, ALDE într-o remorcă a PSD, ar distruge ideea ca ALDE să poată deveni un partid pe picioarele sale", consideră Turcan.

Întrebată dacă s-au purtat discuţii cu copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu în vederea realizării unei coaliţii de dreapta şi dacă acestuia i-a fost oferită funcţia de preşedinte al PNL, ea a spus: "La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secundă despre oferirea funcţiei de preşedinte al PNL lui Călin Popescu-Tăriceanu. (...) Au fost însă discuţii informale din partea unor colegi, însă nu s-a urmărit oferirea funcţiei de preşedinte al PNL pentru Călin Popescu-Tăriceanu".

Ea a adăugat că discuţiile vor continua şi că acestea s-au purtat la nivel de "structuri politice" şi nu individual, cu persoane. "Vom continua şi considerăm că avem această datorie. Este, dacă vreţi, o încăpăţânare pe care PNL o are ca România să aibă şansa pe următorii patru ani să se dezvolte sustenabil, nu improvizat, nu prin demagogie", a spus Turcan.

Turcan şi-a exprimat, totodată, speranţa că nu vor exista oameni din PNL care să meargă spre o guvernare PSD. Cât despre veniri dinspre ALDE spre PNL, Turcan a explicat că este posibil, având în vedere că în formaţiunea condusă de Tăriceanu există foşti liberali. "Dacă se vor simţi trădaţi în această intenţie de alipire la PSD e foarte posibil să-şi dorească să vină în PNL", a arătat ea.

Turcan a confirmat că PNL a purtat discuţii şi cu conducerea PMP. "Când vorbim despre o coaliţie de dreapta am avut în vedere şi avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta, pentru că numai aşa poţi să clarifici scena politică. (...) Există deschidere pentru o guvernare de dreapta şi pentru un program de guvernare de dreapta", a menţionat preşedintele interimar al PNL, conform Agerpres.

Ea a precizat că un nume de posibil premier poate apărea după conturarea unei majorităţi parlamentare. Întrebată dacă din calculele făcute în urma anunţării rezultatelor finale de către BEC vede posibilă realizarea unei majorităţi de dreapta, Turcan a spus: "Da, este posibilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.