Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport incendiar al ANP: Voiculescu scrie cărţi şi munceşte în acelaşi timp

dan voiculescu

Deţinuţii "scriitori" fac minuni după gratii. Cel puţin aşa susţine un raport al celor de la ANP. Se pare că mogulul Dan Voiculescu ar beneficia de tratament preferenţial după gratii.

Hotnews anunţă că fostul patron al Antenelor este pontat pentru muncă în timp ce scrie şi apare ca prestând activităţi la care, de fapt, nu participă. O notă internă de la ANP, datând din decembrie 2015, arată că Dan Voiculescu a reuşit aşa zisa performanţă de a scrie în timp ce munceşte. Până acum, el a semnat 10 cărţi, care ar fi urmat să-l scutească de 10 luni de puşcărie.

Citeşte şi: Veste uriașă pentru fotbalul românesc: S-a aflat în această seară și e legat de Liga Campionilor

O nota interna realizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor mentioneaza, intre alte probleme constatate la Rahova, si situatia detinutului Dan Voiculescu, care a reusit performanta ca, in paralel cu timpul alocat scrierii de carti, sa acumuleze si ore de munca pretinzand ca a prestat diferite activitati. Nota interna a ajuns si la DNA, care s-a autosesizat pe 12 ianuarie, dupa izbucnirea scandalului "scriitorilor din inchisori".

Vezi şi: Kovesi, făcută praf de Mircea Badea: ”Pluton de execuție!” Nici Livia Stanciu nu scapă

Voiculescu a beneficiat în aceeasi zi si de ore de studiu, si de ore de munca, fapt fara precedent in penitenciarele din Romania. Mai mult, ar fi fost pontat si pentru ore de munca pe care in realitate nu le-a executat niciodata. Toate aceste informatii sunt consemnate intr-o nota interna a ANP din 29 decembrie 2015. Aceasta ridica o serie de probleme angajatorului, care in acest caz este penitenciarul Rahova. Potrivit Codului Muncii, o persoana nu poate fi dublu pontata, nici nu poate munci mai mult de 8 ore pe zi. Daca i s-ar lua in calcul atat cele opt ore de studiu, cat si cele opt ore de munca, ar rezulta ca Voiculescu a muncit 16 ore pe zi - fapt interzis prin lege. Pe scurt, Voiculescu nu putea presta, in acelasi interval de timp, doua activitati diferite, respectiv munca si redactarea lucrarii stiintifice, ambele activitati care au drept efect reducerea duratei pedepsei.

Vezi şi: Detalii despre fiica senatoarei PNL care a fost reținută de DNA: La ce televiziune a lucrat / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.