Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport oficial al Rusiei: Occidentul AMENINȚĂ suveranitatea rusă

jurnalul.ro
avioane rusia

Occidentul finanţează ONG-uri din Rusia, "incită" tinerii la manifestaţii şi discreditează statul rus prin mass-media, denunţă Camera Superioară a Parlamentului rus, care estimează, într-un raport publicat miercuri, că suveranitatea Federaţiei Ruse este ameninţată, informează AFP.

"Crearea şi susţinerea de ONG-uri care (...) apără interesele unor state străine", precum şi "implantarea de profesori occidentali în sistemul educativ (...) ameninţă serios suveranitatea" Rusiei, estimează acest raport al Comisiei pentru protecţia independenţei naţionale a Consiliului Federaţiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Mihai Tudose a început ASALTUL! Pe cine a CONCEDIAT șeful Guvernului

Această comisie, înfiinţată în iunie anul trecut, estimează de asemenea că "angajarea tinerilor în acţiuni de protest", incitate de Occident potrivit raportului, constituie de asemenea o ameninţare, ca şi "mass-media şi reţelele sociale care discreditează" Rusia şi Biserica Ortodoxă Rusă.

"Amestecul în afacerile interne ale Rusiei nu se face doar printr-o propagandă directă, efectuată de mass-media publice cum este Radio Svoboda (Radio Liberty, finanţat de Washington), ci şi prin programe educative ce implică jurnalişti ruşi" sau prin "formarea de cadre politice ruse în străinătate", continuă raportul.

Citește și: Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

În 2016, antena rusă a mişcării politice Open Rusia (Rusia deschisă), finanţată de opozantul în exil în Europa, fostul oligarh Mihail Hodorkovski, "a investit mai mult de un milion de dolari (...) în campania electorală şi manifestaţii neautorizate ale opoziţiei", susţine comisia menţionată.

"Autorităţile americane şi sateliţii lor din cadrul NATO" sunt arătaţi cu degetul de această comisie, condusă de vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federaţiei, Andrei Klimov, şi înfiinţată ca replică la acuzaţiile Washingtonului privind amestecul rus în alegerile prezidenţiale americane.

Citește și: Solicitare de urgență la CSM! Arătat cu degetul că ar fi „ACOPERIT”, un celebru judecător iese la ATAC .

Raportul preconizează interzicerea tuturor activităţilor ONG-urilor finanţate din străinătate, cu excepţia celor care sunt coordonate cu statul rus.

Luni, Rusia a ameninţat mass-media americane care operează pe teritoriul său că le va impune noi restricţii ca răspuns la plângerile postului de televiziune rus RT, care estimează că activităţile sale sunt subminate în SUA.

Citește și: Vodafone România face o mutare IMPREVIZIBILĂ! Cum vrea să devină lider pe piață – o nouă ofertă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.