Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport oficial: Tun de milioane la Ministerul de Interne

MAI

Raportul pe anul 2013 al Curţii de Conturi, dar recent publicităţii, scoate la lumină numeroase nereguli în cheltuirea banilor publici în instituţiile din toată ţara. Printre afacerile dubioase cuprinse în raportul oficial se numără şi un contract încheiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu o firmă controală de fratele şi unchiul deputatului Sebastian Ghiţă, patronul România TV.

Potrivit publicaţiei "Opinia" din Buzău, MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call-center (rețeaua voce-date din cadrul Centrului de Contact). MAI a plătit firmei 20 milioane lei cu tot cu TVA (aproximativ 4,7 milioane euro). Specialiștii susțin că, la data efectuării misiunii de audit, sistemul call-center nu era funcțional, deși contractul a fost încheiat la data de 16 octombrie 2009, cu o durată inițială de 26 de luni.

Ulterior, termenul-limită a fost modificat prin 11 acte adiționale până la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractului având ca efect „uzura morală a echipamentelor și a soluțiilor software alese, situație care generează cheltuieli suplimentare de upgradare”. În a­celași timp, Curtea de Conturi a atras atenția cu privire la faptul că prin contract au fost incluse servicii de mentenanță, garanție și suport în valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garanției acordate.

În plus „din faptul că sistemul call-center nu este funcțional în prezent, rezultă că nu au fost atinse obiectivele generale prevăzute în caietul de sarcini, respectiv: dezvoltarea managementului informației la nivelul MAI, care să permită tuturor utilizatorilor abilitați accesul la un sistem unic de gestionare a informațiilor la nivelul instituției și creșterea gradului de satisfacție a cetățeanului”, se mai arată în raport.

Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiță (fratele deputatului PSD Sebastian Ghiță), care deține 67,12% din acțiuni, Radu Vasile, cu 24,83% și buzoianul Domente Vasile (unchiul fraților Sebastian și Alexandru Ghiță), proprietar al 8,05% dintre acțiunile firmei, mai scrie publicaţia buzoiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.