Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport: Peste 45 de milioane de oameni sunt redusi la o forma moderna de sclavie

copii fabrica sclavie

Peste 45 de milioane de oameni din întreaga lume sunt redusi la o forma moderna de sclavie, dintre care doua treimi în regiunea Asia-Pacific, potrivit unui studiu publicat marti si care evoca un flagel mult mai raspândit decât de credea, informeaza AFP.

Aceasta estimare a fost avansata de raportul '2016 Global Slavery Index' al 'Walk Free Foundation', initiativa lansata în 2012 de magnatul australian al minelor Andrew Forrest, pentru a sensibiliza cu privire la formele moderne de sclavie, extrem de diferite.

Trafic de persoane, prostitutie fortata, copii-soldat, munca fortata, folosirea copiilor în comertul international de stupefiante - aceste forme de sclavie moderna se multiplica astazi, în mare parte din cauza vulnerabilitatii exacerbate de saracie, discriminare si excluziune sociala, dezvaluie la rândul sau ONU.

Raportul elaborat de 'Walk Free Foundation' compileaza informatii din 167 de tari, rezultate din 42.000 de interviuri în 53 de limbi, pentru a determina numarul de persoane reduse la sclavie si raspunsul guvernelor.

El avanseaza un numar de 'persoane vizate' în crestere cu 28% în raport cu doi ani în urma, însa aceasta se traduce mai degraba printr-o îmbunatatire în colectarea datelor decât printr-o agravare a problemei, dificil de cuantificat.

Potrivit raportului, India este tara care numara cele mai multe persoane reduse la sclavie (18,35 de milioane), însa în Coreea de Nord incidenta acestui flagel este cea mai puternica (4,37% din populatie), iar raspunsul guvernului este cel mai slab.

În total, 124 de tari au inclus traficul de fiinte umane în jurisdictia criminala, conform Protocolului ONU din 2003 ce vizeaza prevenirea, reprimarea si pedepsirea traficului de persoane, în special de femei si de copii. De asemenea, 96 de tari au adoptat planuri de actiune pentru a coordona raspunsul guvernamental. Cu toate acestea, potrivit lui Forrest, mai sunt multe lucruri de facut.

Sclavia este cea mai raspândita în Asia. În urma Indiei, se plaseaza China (3,39 milioane de oameni redusi la sclavie), Pakistanul (2,13 milioane), Bangladeshul (1,53 de milioane) si Uzbekistanul (1,23 milioane).

În ceea ce priveste incidenta fenomenului, Uzbekistanul (3,97%) si Cambodgia (1,65%) se afla pe 'podium', dupa Coreea de Nord, singura natiune din lume care nu a criminalizat formele moderne de sclavie.

Raportul deplânge, de asemenea, raspunsul slab al guvernelor în Iran, China si Hong Kong fata de acest flagel.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.