Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORTUL MCV a fost PUBLICAT. Reactia lui Zgonea la criticile aduse Parlamentului

zgonea2

Raportul MCV a fost publicat in urma cu putin timp de Comisia Europeana. Parlamentul este criticat in raport pentru inconsecventa, necolaborare cu institutii ca ANI si DNA in elaborarea legislatiei, si lentoarea aplicarii deciziilor instantelor de incompatibilitate si intarzierea sau refuzul Parlamentului de a ridica imunitatea parlamentarilor.

”Am vazut observaţiile şi recomandările la adresa României conţinute în raportul MCV, pe care Comisia Europeană l-a publicat astăzi. Conform atribuţiilor ce-mi revin, odată cu începerea sesiunii parlamentare, voi prezenta toate aceste elemente forurilor de decizie ale Camerei spre analiză, propuneri şi adoptarea de măsuri concrete astfel încât să continuăm parcursul pozitiv în zona consolidării independenţei sistemului judiciar, combaterii corupţiei, dar şi a cadrului juridic în materia imunităţii, incompatibilităţii şi conflictului de interese.

Trebuie să existe un consens între toate partidele politice în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii parlamentarilor cu probleme penale, astfel încât să nu interferăm sub nicio formă cu actul de justiţie. Personal, consider că parlamentarii trebuie să aibă imunitate doar pentru declaraţiile politice, iar acest subiect va trebui tratat cu seriozitate odată cu reluarea dezbaterilor pe revizuirea Constituţiei.

Voi implementa fără nicio ezitare toate recomandările la adresa Parlamentului exprimate în acest raport  şi voi face apel la expertiza partenerilor noştri din Uniunea Europeană pentru a grăbi aceste procese.” a spus Valeriu Zgonea pentru Mediafax.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.