Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan: Sunt ȘOCAT

raresBigdan

"Sunt contrariat, sunt şocat pentru nedreptatea făcută acestei femei", a afirmat Rareş Bogdan la Realitatea TV, legat de decizia luată de Curtea de Apel privind extrădarea Aneimaria Nedelcu în Canada.

"Cei doi copii, de 4 ani şi de 6 ani, vor rămâne în următorii ani fără dragostea maternă. Cum a reuşit statul român să îşi protejeze cetăţeanul? După o lună şi jumătate de dezbateri, s-a dat această decizie. Avem tot dreptul să comentăm decizia.", a completat Rareş Bogdan.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Acesta a mai explicat că în România, pedeapsa pentru fapta savărşită de Anamaria Nedelcu este de maximum 3 luni sau muncă în folosul comunităţii, în Canada, pentru aceeaşi faptă pedeapsa este de panâ la 10 ani. "Astăzi, Justiţia a trimis o româncă în Canada să fie privată de libertate şi a lăsat doi copii fără mamă. Cei de la Parchetul General au procedat extraordinar, ca nişte români. Au contestat atât hotărârea de arestare preventivă, cât şi decizia de extrădare", a precizat Rareş Bogdan.

El a dat exemplul unui soldat american din baza NATO din Chania, Creta, care când se întorcea din permisie a lovit cu maşina o bătrână de 86 de ani. "Baza NATO a încercat să îl extragă din Grecia pe soldat pentru a-l judeca după legile statului american. Politiştii de frontieră şi cei din Creta au blocat aeropotul şi au spus foarte clar: nu conteată că sunteţi partenerii noştri strategici, nu contează că baza militară din Chania susţine economia înregii insule, pentru că are 24.000 de soldaţi...Soldatul trebuie să plăteasca după legile Greciei. Acesta a fost judecat, condamnat şi şi-a ispăşit pedeapsa în Grecia", a detaliat Rareş Bogdan.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

"Acum vă întreb, unde este statul român", a continuat acesta. Rareş Bogdan a mai spus că anunţă public că va face presiune în zilele dinanintea procesului şi că se va afla atunci în sala de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, realizatorul Realitatea TV a invitat românii să fie alături de el, la ÎCCJ. "Mă bucur că nu voi singur în faţă la Curtea Supremă, Valeriu Turcan m-a anunţat că mă va susţine, şi Gigi Becali", a afirmat Rareş Bogdan.

Ana Maria Nedelcu, românca acuzată de răpirea propriului copil, va fi extrădată în Canada, a decis marți Curtea de Apel, care a admis cererea autorităţilor judiciare din Canada. În acelaşi timp, Parchetul a anunţat că va contesta măsura dispusă de instanță.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Sentința Curții de Apel arată că „admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada, împotriva persoanei extrădabile Nedelcu(fostă Musteaţă) Anamaria, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie, fapte pedepsite conform dispoziţiilor art.282 alin. 1 a din Codul penal canadian”.

Ana Maria Nedelcu a povestit că motivul pentru care a plecat din Canada cu copiii a fost că: "m-am săturat de abuzul phisic şi sexual asupra copilului.Tatăl lui aparţine unei secte. Şi tatăl lui era sechestrat în întuneric şi în spaţii restrânse. Abuzul sexual este că l-a pus să vadă filme porno. A fost sesizată poliţia şi protecţia copilului din Canada şi singura acţiune din partea protecţiei copilului a fost să retragă copilul din familie.", spune Nedelcu.

Citește și: El e bărbatul cu cel mai mare penis din lume, dar nimeni nu-l vrea / VIDEO 18+

Anamaria Nedelcu consideră că nu sunt suficiente probe să fie extrădată. "Noi le-am pus toate probele la dispoziţie, am fost la Tribunalul Bucureşti şi acolo ni s-a spus că nu se ţine cont de probe. Am aşteptat decizia 11 luni. Decizia este de poveşti de groază, de coşmar. Şi copiii aceştia sunt condamaţi la o viaţă de coşmar. A contat pentru judecător când copilul a spus că se teme de tatăl lui.

Protecţia copilului m-a sprijinit pe 28 aprilie când au constatat că acest copil este crescut bine. A fost o strategie a tatălui să alerteze autorităţile.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Ar fi ilegal să fiu extrădată. Lipsirea de libertate ar fi ce făcea tatăl. Nu se întruneşte gravitatea faptei.", a mai spus mama.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.