Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan vorbește despre ”lovitura” pe care SRI a dat-o Realitatea TV

klaus ioahnnis rares bogdan

Rareș Bogdan, a declarat că "Realitatea TV suferă o pierdere importantă" prin plecarea lui Ovidiu Marincea la SRI, fiind "unul dintre cei mai buni jurnaliști" ai postului de televiziune.

Citește și: De la Realitatea TV la SRI: Ovidiu Marincea s-a făcut ofițer de presă la SRI

"Mă bucur foarte mult pentru el, dacă a fost opțiunea lui și a decis să facă trecerea asta. Cu un ochi râd, cu un ochi plâng. Râd pentru că într-adevăr e un câștig în transparentizarea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului român, extrem de importantă într-un context regional foarte agitat. În același timp, mă bucur pentru că SRI câștigă un om de mare valoare, cu o experiență de 15 ani în media, care vine din presă scrisă și un om serios și, încă ceva, un mare iubitor de România. Ovidiu Marincea, faptul că a ajuns acolo, e un mare iubitor de România, nu e doar un simplu jurnalist. Iubește țara asta.

Citește și: Elena Udrea a avut dreptate: Iată cum a fost ”filată” / FOTO

Din punctul meu de vedere, sigur că e o mare pierdere pentru Realitatea TV, pentru mine, pentru Jocuri de Putere, pentru Emma Zeicescu și emisiunea ei e o pierdere. Deci Realitatea TV suferă o pierdere importantă. E unul dintre cei mai buni jurnaliști ai Realității. Pentru mine, mi se strică echipa fantastică de investigații de la Jocuri de Putere, alături de Căutiș, Ionela, Oreste Teodorescu, Anca Vlădică, Mihai Pâlșu, Cornel Ivanciuc. Practic, din cei șapte fantastici, rămânem doar șase și cu siguranță îmi va fi dor de analizele lui și de privirea lui tăioasă pe subiectele Lukoil, pe subiectul Rompetrol și multe altele pe care le-am realizat împreună. Din punctul ăsta de vedere, e o pierdere mare pentru Jocuri de Putere, pentru mine și Realitatea", a spus Rareș Bogdan.

Citește și: ȘOCANT Un lider de partid s-a autodenunțat și riscă închisoarea!

În viziunea lui Rareș Bogdan, "pentru ceea ce înseamnă statul român, astăzi", alegerea lui Ovidiu Marincea reprezintă "un mare câștig".

"E un jurnalist care sper că nu își va pierde spiritul critic, civismul care l-a caracterizat pentru că el vine din societatea civilă, e un om care înțelege ce înseamnă libertatea de expresie, înțelege ce înseamnă presa liberă și de ce trebuie să existe un echilibru între instituțiile mass-media și instituțiile politice. Cred că libertatea totală e doar în presă în țara asta. El a înțeles să meargă spre instituții unde sper să îi învețe pe cei de acolo care au ținut foarte mult timp închisă instituția în Pădurea Băneasa că ar trebui să își deschidă puțin geamurile și ușile din birourile îmbâcsite și să înțeleagă că trebuie să existe un parteneriat, o fraternitate între instituțiile responsabile din România și instituțiile de presă, care înseamnă legătura dintre instituții, politic și popor. Libertatea de expresie, libertatea presei este esențială. Ovidiu Marincea sunt convins că nu va uita lucrul ăsta", a conchis Rareș Bogdan la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.