Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan, atac FĂRĂ PRECEDENT la Liviu Dragnea. Cum va juca Iohannis în criza politică

Rares Bogdan

Jurnalistul Rareș Bogdan consideră că echipa care va fi strânsă în jurul lui Sorin Grindeanu ar avea șanse să-l dărâme pe Liviu Dragnea, mai ales dacă în interiorul PSD se va simți miros de sânge. Jurnalistul consideră că Liviu Dragnea încearcă să conducă România ca un ”țăran beat, care stă cu picioarele pe masă la birtul din colț”. Tocmai de aceea, Rareș Bogdan susține că în joc va intra și președintele Klaus Iohannis, care nu va satisface orice capriciu al lui Liviu Dragnea, dar în același timp va încerca să joace în interiorul jocului constituțional.

Citește și: ALERTĂ - Sorin Grindeanu: 'Dragnea, DEMISIA'. Mesajul a fost preluat de Victor Ponta / UPDATE

Citește și: Omul 3 din PSD iese la ATAC: Mă întreb dacă Grindeanu mai este lucid! Comedia ABSURDULUI

”Pașii următori eu cred că sunt deja în derulare. Victor Ponta abia aștepta momentul acesta în care se ridică mai mulți împotriva lui Liviu Dragnea. Nu cred că PSD va sta bloc în jurul lui Liviu Dragnea, pentru că el este un om care a avut toate șansele, a avut toate cărțile în mână și le-a aruncat pe geam.

Din punctul meu de vedere lipsa culturii l-a făcut pe Dragnea să facă greșeli. El nu a înțeles că de 2000 de ani dictatorii sfârșesc în cel mai bun caz într-un mausoleu, iar în cel mai rău caz sunt trădați de cei mai apropiați oameni sau chiar uciși. Eu așa cred că va sfârși domnul Dragnea. Va fi sfâșiat de cei mai apropiați oameni, care îl vor trăda cu prima ocazie.

Nu poți să iei România la bastoane de două ori în șase luni de zile, împreună cu 30 de zevdeci din CPEX-ul PSD. Nu poți să împingi TGV-ul de pe șine, că asta încearcă el acum. România este un TGV-ul care merge cu mare viteză, o țară care este în plină dezvoltare, iar Dragnea împreună cu zevdecii lui vin și încearcă să scoată TGV-ul de pe șine. Nu va reuși acest lucru.

Eu mă așteptam ca după ce a câștigat alegerile să înceapă să guverneze, să pună în aplicare celebrul program de guvernare, dar el a început să își arate adevărata natură și să își exprime public autocrația și chiar tirania, adică spunând public că el numește miniștri, el ia toate deciziile, că nicio decizie nu se ia la Palatul Victoria ci doar la sediul PSD. Pe mine acest ”eu” rostit înaintea fiecărei fraze m-a speriat, sincer m-a speriat.  Într-un limbaj de stradă se spune că i s-a umflat capul, iar într-un limbaj academic se spune că din păcate ego-ul lui a pus stăpânire pe rațiune.

Eu nu înțeleg și Liviu Dragnea și colegii dânsului trebuie să explice ce a generat această criză. Pentru că pe de o parte avem un președinte care tocmai a venit din SUA, după un succes răsunător recunoscut de toată lumea și care se pregătește de două vizite extrem de importante cu Merkel și Macron, liderii europeni cei mai puternici. România intră în categoria țărilor importante, care chiar contează în jocul internațional. În schimb, în țară avem un președinte al Camerei Deputaților care sabotează România, care în loc să vadă ce șansă uriașă are România se apucă să arunce țara în aer.

Jurnalistul arată care sunt calculele prin care pică moțiunea de cenzură a PSD și susține că Victor Ponta joacă un rol crucial.

”În primul rând îl avem pe Victor Ponta care vine cu peste 20 de parlamentari, Grindeanu toți parlamentarii de Timiș și Caraș, adică vreo 10 oameni și să nu-l uităm pe Mihai Chirica care are cel puțin 3 parlamentari care îi sunt loiali din organizația de Iași, dar mai sunt și alții care simt că există o posibilitate să răstoarne tirania lui Liviu Dragnea.

PSD este un partid extrem de disciplinat, însă momentul în care liderii simt că masculul alfa al PSD este rănit pur și simplu îl sfâșie. L-au sfâșiat pe Adrian Năstase în celebra ”Noapte a cuțitelor lungi” de la Hotel Confort, l-au sfâșiat pe Mircea Geoană, după ce cu două luni în urmă acești oameni stăteau în spatele lui, pe Cristi Diaconescu l-au mâncat la micul dejun, iar pe Victor Ponta l-au devorat, ei bine, dacă PSD simte că Liviu Dragnea nu mai are forța și nu mai poate stăpâni partidul, pentru că Liviu Dragnea are o imagine dezastruoasă în Europa, Dragnea nu mai este frecventabil, iar partidul a devenit izolaționist, atunci îl vor executa.

Dacă îi cade moțiunea de cenzură sigur i se va cere demisia. Dacă trece moțiunea, atunci Dragnea trebuie să vină cu un alt premier și aici vor începe negocierile în interiorul PSD, pentru că partidul nu va mai accepta să fie doar Liviu Dragnea cel care decide.

Încearcă să conducă România cu un comportament de țăran beat, care stă cu picioarele pe masă la birtul din colțul străzii. Personajele care sunt în jurul lui sunt personaje aculturale, cu un limbaj suburban”, a precizat jurnalistul.

Sunt absolut convins că este supărat la fel ca orice român pentru situația în care este țara de o săptămână

Sunt absolut convins că președintele nu-i va satisface orice capriciu lui Liviu Dragnea, pentru că Liviu Dragnea nu poate să-și depășească condiția, el are o inteligență țărănească, de apreciat, pentru că eu iubesc țăranul român, dar nu poți să vi să negociezi la un bufet cu ștaif la fel cum te comporți în birtul de la țară.

Președintele Klaus Iohannis va juca constituținoal, calm, pentru România și în niciun caz nu va da satisfacție unor oameni care vin cu idei trăsnite, cu toate riscurile pentru mandatul său. Cred că nu i-a picat bine că a lăsat o țară liniștită și a găsit una în haos și mai cred că momentul din SUA trebuia speculat la maxim. Dragnea și Tăriceanu ar fi trebuit să treacă peste orgolii și să se așeze la masă pentru a vedea cum pot fi speculate la maxim. Din păcate, Liviu Dragnea joacă șeptică cu România, asta face. Tăriceanu este mai inteligent decât Dragnea, mai așezat, tocmai de aceea eu cred că el înțelege ce se întâmplă acum, dar face acest joc din ticăloșie”, a completat Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.