Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rascoala primarilor PSD. Presedintele CJ Bihor risca mai multe plangeri penale

angry mob

Consilierul judeţean Ioan Mang, preşedinte al PSD Bihor, susţine că niciunei primării din judeţ condusă de un social-democrat nu i-au fost repartizaţi bani din sumele alocate de guvern, prin OUG 47/2015, pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru drumuri comunale şi judeţene. Astfel primarii PSD ameninta presedintele CJ Bihor, Cornel Popa (PNL) cu plangeri penale.

Conform liderului PSD Bihor, în şedinţa de marţi a CJ s-a repartizat cota de 20% din sumele defalcate din TVA, în valoare de 18,4 milioane de lei, unui număr de 42 de localităţi conduse de primari PNL şi 15 care au edili UDMR/

'Primarii PSD văduviţi doresc să facă o plângere penală, să se constituie în parte vătămată în acest caz (...). Mai întâi vor face o plângere la Camera de Conturi. Acest comportament tipic anilor de dinainte de 2008 denotă clar că PNL, prin dl. Popa Cornel, nu a înţeles nimic din ce au spus oamenii în stradă, denotă clar că avem de a face cu un grof care distribuie resursele financiare după bunul plac', a afirmat Mang.

El a subliniat că, în alte judeţe, s-a creat o formulă de calcul - ţinând cont de numărul de locuitori, de arierate etc., pe baza căreia s-au împărţit banii către localităţi, indiferent de culoarea politică a primarilor.

'Primarii din Bistriţa au fost consultaţi şi ei au decis ca banii să nu se dea la comune, oraşe, municipii pentru că nu-i pot cheltui într-o lună şi un pic, neavând lucrări începute care să fie achitate, ci banii să meargă toţi la CJ pentru a se achita lucrările demarate la drumurile judeţene de către Consiliul Judeţean. La Bihor, nu a fost consultat niciun primar, pe nicio problemă, ci s-au împărţit preferenţial, fără nicio formulă de calcul, fără nicio justificare, doar la comune conduse de primari PNL şi câteva conduse de primari UDMR', a spus Ioan Mang.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.