Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Nicușor Dan la oferta PNL

Nicusor Dan

Solutia pentru Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucuresti este dizolvarea ei si numirea altor membri, spune USB după oferta PNL.

Uniunea Salvati Bucurestiul cere partidelor politice preocupate de o reala dezvoltare urbanistica a Capitalei sa ia masuri pentru reorganizarea si schimbarea intregii componente a Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

Citește și: PNL, ofertă oficială pentru Nicuşor Dan

„Problema Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului este una complexa, iar propunerea PNL de adaugare in comisie a unui reprezentant al societatii civile nu rezolva situatia complicata a acesteia, oricat de laudabila ar fi preocuparea pentru componenta si functionarea acestei structuri”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de Initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul.

Citește și: Gafă sau intenție? Traian Băsescu: Așa am vrut

In forma actuala, Comisia Tehnica a aprobat numeroase documentatii de urbanism neoportune pentru oras, multe dintre ele ilegale, intre care mall-ul din spatele Palatului Stirbei, blocul de langa Ateneul Roman, ansamblul de blocuri in gradina din Sos. Kiseleff 45, copie a Gradinilor Versailles. Sa nu uitam, de asemenea, ca multi dintre actualii membrii ai acestei comisii au « meritul » de a fi elaborat chiar ei o serie de proiecte controversate, supuse aprobarii Comisiei din care fac parte. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, este autorul unui referat pentru intrarea in legalitate a constructiei ilegale Cathedral Plaza.

Citește și: Aflat în SUA, Gabriel Oprea primește o lovitură de la judecători

“In aceste conditii, solutia pe care o propun este dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, organizarea de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de functionare al acestei comisii si numirea altor membri in aceasta structura, dar dupa o prezentare publica a activitatii lor profesionale”, afirma Nicusor Dan.

Citește și: FABULOS Prima reacție a PNL după înscrierea lui Traian Băsescu în PMP

De altfel, presedintele Grupului de initiativa la USB atrage atentia ca aceste propuneri au fost asumate in vara anului 2008 de toate partidele politice prin „Pactul pentru Bucuresti”, initiat de organizatiile din Platforma pentru Bucuresti, insa au fost incalcate chiar in acelasi an, prin numirea actualei Comisii Tehnice. Organizatiile din Platforma pentru Bucuresti au propus inclusiv un proiect de regulament al Comisiei Tehnice, care este in continuare de actualitate.

Citește și: Iată câți bani primesc PNL și PSD de la buget într-o singură lună

« Doar in conditiile dizolvarii actualei Comisii Tehnica, votarii unui nou regulament al acesteia si numirii unei noi comisii, in baza principiilor agreate in 2008, organizatiile societatii civile sunt dispuse sa participe, prin profesionisti », subliniaza Nicusor Dan.

Aamintim ca PNL i-a facut o oferta publica lui Nicusor Dan sa faca parte din Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti.

Citește și: Vești teribile pentru Sorin Oprescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.