Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Rusiei în faţa EXTINDERII NATO din centrul Europei

warfiles.ru
NATO vs Rusia

Rusia face totul pentru a-şi asigura securitatea ca răspuns la desfăşurarea noilor batalioane ale NATO în Europa, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, citat de agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

Potrivit lui, desfăşurarea batalioanelor NATO, care se va încheia în luna iunie, creează o nouă realitate pe continentul european. "NATO încearcă să-şi extindă posibilităţile de întărire a capacităţilor, iar aceasta se referă la aerodromuri, porturi şi la întregul lanţ logistic, ceea ce modifică grav securitatea în centrul Europei", a afirmat Gruşko.

Turcia critică Consiliul Europei pentru reluarea procesului de monitorizare

"Se realizează o gamă largă de activităţi ce schimbă serios situaţia în domeniul securităţii militare în centrul Europei", a insistat diplomatul rus, citat de RIA Novosti.

"În ceea ce priveşte măsurile necesare, noi facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura în mod fiabil interesele noastre de securitate", a subliniat el, adăugând că "aceasta se face cu acele mijloace şi acele măsuri pe care noi le considerăm necesare", fără să intre în detalii, potrivit TASS.

El a mai spus că părţile nu au început încă discuţiile privind pregătirea reuniunii Rusia-NATO la nivel de ambasadori, estimând că pentru acest eveniment "este necesară o pregătire temeinică pentru a avea un rezultat în final".

La sfârşitul lunii martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică trebuie să menţină linii deschise pentru contacte militare şi politice.

"Deocamdată NATO nu este dispusă să-şi schimbe poziţia", a constatat Aleksandr Gruşko, adăugând că aceasta se reflectă atât în ceea ce priveşte întărirea flancului estic al Alianţei, cât şi la schema relaţiilor cu Rusia - angajarea unui dialog politic, dar fără ca el să treacă la nivel de experţi, în special în domeniul militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.