Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răstunare spectaculoasă de situație în dosarul Microsoft

microsoft

Procurorii anticorupţie au clasat acuzaţiile aduse lui Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Dragoş Stan, în dosarul "Microsoft", printre care dare de mită şi cumpărare de influenţă, după ce aceştia au denunţat faptele pe care le-au comis, înainte ca DNA să fi fost sesizată.

În emisiunea X-press, jurnalistul Sabin Orcan arată că, de fapt, lucrurile nu stau chiar aşa. 

Dovadă, un articol publicat încă din martie 2013 în Wall Street Journal, dar şi o înregistrare cu procurorul-adjunct al DNA, Călin Nistor. 

”În speța care a fost redusă judecății, într-adevăr față de acele persoane pe care le anunțați dumneavoastră, s-a dispus clasarea urmăririi penale pe cauza de impunitate. Adică pa, adică Pescariu a dat mită, n-a luat, vorbim de zeci, sute de milioane, și ghici ce, a rămas cu ele”, se arată în înregistrarea audio cu procurorul DNA, Călin Nistor, informează B1

Conform Codului penal, acestă cauză înseamnă că mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta înainte ca organul de urmărire penală să fie sesizat. 

Jurnalistul Sabin Orcan a contrazis acest lucru printr-o înregistrare făcută de procurorul adjunct al DNA, Călin Nistor.

De săvârșirea acelor infracțiuni, noi chiar eram sesizați cu privire la fraude în procesul de licențiere, însă nu știam date concrete legate de persoane care au primit mită. Oricine poate beneficia de cauza de impunitate dacă denunță anterior sesizării”, se  mai arată în înregistrarea audio cu procurorul adjunct DNA, Călin Nistor.

Mărturie mai stă şi un articol din 2013 din Wall Street Journal.

”Investigatorii guvernamentali americani analizează de ce Microsoft a avut un rol în conf cu alegațiile cum ca resealerii cei care preiau de la Microsoft și vând mai departe, au oferit mită pentru a se asigura că se încheie tipul de contracte cu ministerul comunicațiilor din România”, a spus anlistul Valentin Stan la B1 TV.

”Textul din Wall Street Journal spune că americanii ne contactaseră, că făcuseră suplică la ministerul Comunicațiilor”, a mai afirmat acesta.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu vorbise de dosarul Microsoft încă din octombrie 2014.

Structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract în 2009, iar informaţiile au fost transmise şi instituţiilor cu responsabilităţi. Sigur, a fost muncă, pe comisii rogatorii, cu alte state, dar a fost munca pornită din România, în baza unor sesizări ale structurilor cu responsabilităţi din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.