Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Arhiva Astra Asigurări NU A ARS în incendiul de la Dărăști

astra

Mai multe publicații au transmis duminică, 29 mai, că în hala distrusă de un incediu la Dărăși s-ar fi aflat și arhiva Astra Asigurări. Informația este contrazisă atât de lichidatorul judiciar, cât și de soția răposatului Dan Andamescu.

KPMG Restructuring SPRL, în calitate de Lichidator judiciar al Societăţii de Asigurare Reasigurare SA – în faliment (Astra), informează într-un comunicat remis redacției stiripesurse.ro că Astra nu a avut şi nu are încheiat un contract de prestări servicii arhivistice cu Societatea Global Archive Management (GAM).

Vezi și: Incendiul care a ars arhivele băncilor NU a fost stins nici după 4 zile

„Fondul arhivistic al debitoarei nu se află depozitat în locaţia din Dârăşti, judeţul Ilfov şi nu a fost afectată sub nicio formă de evenimentele survenite în dată de 26 mai 2017 la depozitele de arhivă de la locaţia menţionată. În acest context facem precizarea că arhivă de documente a Astra preluată de Lichidatorul judiciar la deschiderea procedurii falimentului a fost predată conform prevederilor Legii 16/1996 privind Arhivele Naţionale şi este depozitată în condiţii de siguranţă şi în cel mai eficient mod la operatorul economic autorizat - societate de arhivare desemnată de Comitetul creditorilor în cadrul şedinţei din 19 august 2016”, se arată în comunicatul KPMG.

Potrivit informațiilor vehiculate în ultimele două zile, în incediul de la Dărăști ar fi ars exact cea care făcuse obiectul auditului din partea KPMG şi Deloitte, şi care stă la baza a două procese: cel de la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Washington (ICSID), unde Alexander Adamescu cere Statului român despăgubiri de 300 milioane euro, pe motiv că ASF ar fi falimentat Astra Asigurări S.A.; și cel de la Tribunalul Bucureşti, în care sunt judecate unele persoane care au făcut parte din Consiliul de Supraveghere şi Consiliul de administraţie al Astra Asigurări SA, pentru posibila implicare în falimentarea companiei. Dacă documentele ar fi fost într-adevăr distruse în incediu, ambele procese ar putea fi perturbate sau chiar blocate.

Vezi şi: Scandalul alegerilor din 2009 se complică: Ana Maria Pătru arată cu degetul SRI şi SIVECO

„Întrucât ştirea a fost preluată apoi şi de alte canale mass-media și a creat un mare val de interes în opinia publică, doresc să precizez, în calitate de moștenitor sezinar al răposatului meu soț, că arhiva Astra Asigurări S.A. nu se află în depozitele situate în comuna Dărăşti, județul Ilfov și aparținând Societății Global Archive Management, ci este depozitată în deplină siguranţă. Ne aflăm, deci, în faţa unei ştiri false, fake news, create pentru manipularea opiniei publice în beneficiul intereselor meschine ale lui Alexander Adamescu, care încearcă, pe orice căi, îngreunarea clarificării situaţiei financiare a firmelor aflate în administrarea sau proprietatea regretatului meu soţ, Dan Adamescu”, precizează Carmen Adamescu, într-o declarație pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.