Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de SITUAȚIE cu BREXITUL: Declarația Germaniei care schimbă TOT

rfi.fr
Brexit

Regatul Unit ar fi din nou binevenit în Uniunea Europeană dacă ar decide să renunţe la Brexit, a indicat ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu publicat marţi de agenţia Bloomberg, relatează AFP. ''Guvernul britanic a spus că se va ţine de Brexit. Respectăm această decizie. Dar, dacă ei vor să-şi schimbe decizia, atunci, desigur, vor găsi poarta deschisă'', a declarat ministrul german.

Fanii sunt în stare de ȘOC: Muzician și fost prezentator al TVR a suferit un ATAC CEREBRAL

În opinia lui Schaeuble, nu este fireşte foarte probabil ca Londra să renunţe la părăsirea familiei europene. Dar alegerea unui preşedinte proeuropean în Franţa şi votul tinerilor britanici în favoarea Partidului Laburist la scrutinul legislativ pe 8 iunie arată că Uniunea Europeană are un viitor, a estimat el. Înfrângerea electorală usturătoare suferită de premierul conservator Theresa May, care a pierdut majoritatea absolută în parlament, alimentează speculaţiile potrivit cărora ea va trebui să-şi tempereze demersul în negocierile cu Bruxellesul privind ieşirea din UE. Unii spun că ei îi va fi greu să se menţină la conducerea executivului, conform Agerpres.

AFP aminteşte că britanicii au decis în iunie 2016 prin referendum ieşirea ţării lor din UE. La sfârşitul lui aprilie 2017, un sondaj YouGov publicat în cotidianul The Times arăta că o majoritate dintre ei regretă, pentru prima dată, acest rezultat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.