Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Gruia Stoica și Doru Boștină, sentință DEFINITIVĂ / Minuta ședinței

Gruia Stoica

Răsturnare de situație în dosarul lui Gruia Stoica și al lui Doru Boștină. Magistrații au anunțat că pedeapsa lui Stoica Gruia scade de la 4 ani închisoare, la 2 ani şi 6 luni închisoare. În același timp, pedeapsa lui Boştină Doru Cătălin scade de la 3 ani închisoare, la 1 an închisoare. Sentințele sunt definitive, iar pedepsele sunt cu suspendare.

Citește și: Un fotomodel brazilian doarme, de 3 nopți, pe Aeroportul Henri Coandă: Ce a pățit femeia

Minuta ședinței:

Cu opinie majoritară:

Admite apelurile declarate de inculpaţii Stoica Gruia şi Boştină Doru Cătălin, împotriva sentinţei penale nr. 17 din 5 martie 2015 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie.

Desfiinţează sentinţa numai cu privire la pedepsele principale aplicate inculpaţilor, la modalitatea de executare şi la greşita aplicare, în ce-l priveşte pe inculpatul Boştină Doru Cătălin, a pedepsei accesorii.

Reduce pedepsele principale aplicate inculpaţilor, după cum urmează:

- pentru inculpatul Stoica Gruia, de la 4 ani închisoare, la 2 ani şi 6 luni închisoare;

- pentru inculpatul Boştină Doru Cătălin, de la 3 ani închisoare, la 1 an închisoare.

Citește și: Mâna lui Dumnezeu a apărut pe cer / FOTO

În baza art.91 alin.1 Cod penal, dispune, pentru fiecare inculpat, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe parcursul termenelor de supraveghere de 3 ani pentru inculpatul Stoica Gruia şi de 2 ani pentru inculpatul Boştină Doru Cătălin, termenele de supraveghere fiind stabilite conform art.92 alin.1 Cod penal.

În baza art.93 alin.1 Cod penal, pe durata termenelor de supraveghere, condamnaţii Stoica Gruia şi Boştină Doru Cătălin vor respecta următoarele măsuri de supraveghere:

a) se vor prezenta la Serviciul de Probaţiune Ilfov (inculpatul Stoica Gruia) şi la Serviciul de Probaţiune Bucureşti (inculpatul Boştină Doru Cătălin), la datele fixate de acestea;

Citește și: Gigi Becali este terminat: Ministerul Apărării cere despăgubiri de zeci de milioane de euro

b) vor primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor;

c) vor anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) vor comunica schimbarea locului de muncă;

e) vor comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă;

Citește și: Caz ȘOCANT: El e tânărul care se transformă în copac / VIDEO

În baza art.93 alin.3 Cod penal, condamnaţii, pe parcursul termenelor de supraveghere, vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadele de 60 de zile inculpatul Boştină Doru Cătălin şi de 90 de zile inculpatul Stoica Gruia.

Munca neremunerată în folosul comunităţii se va presta, de către inculpaţi, în una din următoarele entităţi comunicate instanţei:

-inculpatul Stoica Gruia, la Direcţia de Asistenţă Educaţională sau la Societatea Medicală „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, ambele situate în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov;

Citește și: O.J. Simpson a vrut să se sinucidă în camera lui Kim Kardashian

-inculpatul Boştină Doru Cătălin, la Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii „Obregia” sau la Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii, ambele din municipiul Bucureşti.

Conform art.404 alin.2 Cod procedură penală, cu referire la art.96 alin.1 Cod penal, condamnaţilor li se pun în vedere consecinţele nerespectării măsurilor de supraveghere dispuse pe parcursul termenelor de supraveghere.

Înlătură, în ce-l priveşte pe inculpatul Boştină Doru Cătălin, pedeapsa accesorie aplicată potrivit art.65 Cod penal, raportat la art.66 alin.1 lit.a, b, g şi k Cod penal.

Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Stoica Gruia, reţinerea de 24 de ore din data de 29 ianuarie 2014, arestarea preventivă de la 30 ianuarie 2014 la 09 mai 2014 inclusiv, precum şi arestul la domiciliu de la 10 mai 2014 la 16 iunie 2015.

Citește și: Antena 3 a prezentat câți bani a încasat Ion Cristoiu de la Trustul Intact: Suma e URIAȘĂ

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, împotriva aceleiaşi sentinţe.

Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului.

Onorariile apărătorilor din oficiu, desemnaţi pentru asistarea juridică a inculpaţilor până la prezentarea apărătorilor aleşi (3 avocaţi), în sumă de câte 35 lei, se plătesc din fondul Ministerului Justiţie.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23 februarie 2016.

Citește și: Imagini ȘOCANTE cu un martor protejat din dosarul Ponta-Șova: Ce i-au făcut polițiștii / VIDEO

Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului declarat de inculpatul Boştină Doru Cătălin şi reducerii pedepsei principale la 1 an închisoare, iar cu referire la inculpatul Stoica Gruia, respingerea, ca nefondat, a apelului declarat împotriva aceleiaşi sentinţe.

Citește și: Monica Niculescu, victorie ULUITOARE în fața unui fost lider mondial

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.