Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul avionului doborât în Ucraina: Ce informații dau rușii

Armed pro-Russian separatist stands at a site of a Malaysia Airlines Boeing 777 plane crash in the settlement of Grabovo in the Donetsk region

Rusia i-a transmis Olandei date radar cu privire la zona unde avionul care asigura zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât în iulie 2014, deasupra estului separatist al Ucrainei, a confirmat joi diplomaţia rusă, informează AFP.

'I-am predat părţii olandeze datele radar pe care le-am găsit în urmă cu o lună', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Această declaraţie intervine după ce ministrul de externe olandez, Ard van der Steur, a anunţat, în faţa parlamentului, că Parchetul rus a transmis 'o serie de informaţii ambasadei Olandei la Moscova'.

Armata rusă a prezentat la sfârşitul lui septembrie ceea ce ea susţine că sunt noi date radar şi care ar demonstra că nicio rachetă nu a fost trasă în ziua catastrofei din zonele aflate sub controlul rebelilor proruşi în estul Ucrainei.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Aceste date au fost prezentate cu două zile înainte de publicarea primelor rezultate ale anchetei penale internaţionale asupra cauzelor doborârii avionului Boeing şi care stabileau că lansatoarele de rachete BUK au fost aduse din Rusia şi că lansarea de rachete a avut loc dinspre o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi din Ucraina.

Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului care asigura ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, pasageri şi membri ai echipajului, majoritatea de naţionalitate olandeză, au murit.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

Publicarea acestor rezultate a provocat o criză diplomatică între Haga şi Moscova, prima acuzând Rusia că nu colaborează pe deplin la anchetă şi cealaltă denunţând 'rezultatele deformate' ale anchetei, notează agerpres.ro.

Autorităţile ruse au propus mai multe teorii după tragedie, în care să explice cauzele catastrofei, printre care şi implicarea unui avion de vânătoare ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.