Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul fuziunii PMP-UNPR. Băsescu scapă din nou victoria printre degete

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

Preşedintele UNPR, Ion Răducanu, îi cere lui Traian Băsescu să stopeze ''atacurile nejustificate şi nedemne'' ale unor lideri ai PMP la adresa progresiştilor şi susţine că cele două formaţiuni politice nu au fuzionat.  Declarația lui Răducanu vine în contextul unei decizii a Curții de Apel București, de pe 28 septembrie, despre care liderii PMP au afirmat că a consfințit fuziunea PMP-UNPR.

''UNPR nu a fuzionat cu PMP. Nu există nicio hotărâre definitivă a vreunei instanţe de judecată, în sensul fuziunii. Procesul de la Curtea de Apel Bucureşti prin care se dezbate respingerea Protocolului de fuziune semnat în iulie 2016 nu se află pe rol, fiind suspendat. Voinţa tuturor celor peste 150.000 membri ai UNPR din toată ţara de a desfiinţa în justiţie protocolul de fuziune iniţiat la un moment dat cu PMP este mai presus de orice, chiar de dorinţa meschină a unor aşa-zişi politicieni ai PMP care vor să se împăuneze cu munca şi rezultatele de peste 7 ani ale partidului nostru. Nimeni şi nimic nu ne va opri să punem capăt acestei aşa-zise alianţe, creată artificial la un moment dat, pe care o considerăm absolut dăunătoare şi distructivă'', spune Răducanu, citat într-un comunicat transmis redacției STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Camelia Bogdan mută în războiul cu șeful Inspecției Judiciare. Cere inclusiv citarea unui jurnalist

El susţine că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu face referire la fuziunea celor două partide, subliniind că ''UNPR este o formaţiune politică de sine stătătoare, înscrisă în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti la poziţia numărul 48''. 

''Minciunile răspândite în teritoriu de către aceşti indivizi fără scrupule au un singur scop: încercarea de destructurare a celor 42 de organizaţii judeţene şi a municipiului Bucureşti care, după Conferinţa Naţională din 4 aprilie 2017, au devenit mai puternice. În final, transmitem ferm şi fără echivoc liderilor conducerii centrale şi preşedinţilor organizaţiilor judeţene PMP: dacă încercările de manipulare, intimidare, manifestările de şantaj, dezinformările şi ameninţările transmise membrilor şi consilierilor partidului nostru vor continua, ne rezervăm dreptul de a lua măsurile legale care se impun pentru a împiedica astfel de abuzuri. Conştienţi de faptul că escaladarea conflictului nu aduce beneficii nimănui, facem apel la preşedintele PMP, domnul Traian Băsescu, să stopeze atacurile nejustificate şi nedemne ale unor lideri ai partidului său la adresa UNPR, partid care există şi funcţionează după statutul propriu şi după legea partidelor politice'', conchide Ion Răducanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.