Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul lui 'Dragnea-premier': Mihai Tudose nu are pe masă niciun proiect

tudose dragnea

Premierul Mihai Tudose "nu are pe masă" şi nu intenţionează modificarea Legii 90/2001 pentru a permite persoanelor care au fost condamnate penal să facă parte din Guvern, au declarat miercuri, pentru Mediafax, surse apropiate şefului Executivului.

"Pe masa premierului nu există niciun proiect de modificare a Legii 90/2001 (care interzice persoanelor care au fost condamnate penal să fie membri ai Guvernului - n.r.). Totul va fi transparent, aşa cum a şi promis la Bruxelles, la întâlnirea cu liderii europeni", au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate prim-ministrului Tudose.

Potrivit unor articole apărute în mass-media, guvernul condus de Mihai Tudose ar pregăti un proiect de lege care să abroge Legea 90/2001.

Proiectul citat în presă, cel al Codului Administrativ, a fost supus dezbaterii publice din 8 noiembrie 2016, în timpul Executivului condus de Dacian Cioloş.

Concret, potrivit unei prevederi din proiectul de Cod Administrativ, "pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, şi nu se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 45alin. (1)", respectiv orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator.

În luna mai 2017, CCR a respins, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001 care îi interzice preşedintelui PSD Liviu Dragnea să facă parte din Guvern din cauza condamnării definitive cu suspendare, după ce a amânat de patru ori o decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.