Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul scutului de la Deveselu: Vestea care lasă România în pericol

scut deveselu

România are scut antirachetă, dar nu rezistă armelor Rusiei! O spune chiar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Scutul de la Deveselu are o mare problemă cauzată chiar de poziția geografică. ”Rusia ştie că acest sistem nu e îndreptat împotriva Rusiei. Acest sistem de apărare antirachetă este pentru rachete venind din afara spaţiului euro-atlantic, nu din Rusia. Poziţia geografică şi legile fizicii împiedică acest sistem să contracareze rachete balistice intercontinentale ruseşti, să submineze sistemul lor strategic de securitate. Este vorba de geografie şi fizică, sistemul este prea la sud sau prea aproape de Rusia pentru a putea intercepta rachete balistice intercontinentale ruseşti. Noi am dat dovadă de transparenţă de la început, am oferit cooperarea noastră Rusiei, dar Rusia a hotărât să suspende unilateral această colaborare, şi acum nu avem o cooperare cu Rusia în privinţa apărării antirachetă.

Acest sistem este unul dezvoltat pentru a apăra Europa împotriva rachetelor balistice din afara spaţiului euro-atlantic, din regiunea Orientului Mijlociu. Am văzut că Iranul continuă să îşi dezvolte sistemele de rachete balistice. Este o investiţie pe termen lung, împotriva unei ameninţări pe termen lung. Trebuia să fim pregătiţi, pentru că vedem că tot mai multe ţări dezvoltă sisteme de rachete balistice.”, a spus Jens Stoltenberg pentru TVR1.

Citește și: După cei doi tineri filmați când făceau sex la metrou, o tânără a făcut o grozăvie și mai mare / VIDEO

Dacă scutul nu ne apără de ruși, NATO ne asigură că nu suntem singuri în fața unei amenințări venită din est. ”Mesajul pentru România este că NATO este aici pentru a-i proteja şi apăra pe toţi aliaţii săi, inclusiv România, împotriva oricărei ameninţări.

Sporim disponibilitatea şi pregătirea forţelor noastre pentru a putea reacţiona într-un timp foarte scurt, dacă este nevoie. De asemenea, suntem în procesul de creştere a prezenţei noastre în flancul estic al Alianţei. Facem acest lucru pentru că NATO îşi protejează toţi aliaţii împotriva oricărei ameninţări, este vorba de apărare colectivă. Unul pentru toţi şi toţi pentru unul. Un atac asupra unui aliat înseamnă un atac asupra întregii Alianţe. Această metodă de descurajare este una puternică, clară, şi i-a protejat pe toţi aliaţii NATO pentru mai bine de şase decenii", a mai spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.