Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord: Anunț surpriză făcut de Donald Trump

donald trump

Preşedintele american Donald Trump a estimat marţi la Phoenix (Arizona) că retorica sa agresivă faţă de Coreea de Nord a dat rezultate şi că omologul său nord-coreean Kim Jong-Un începe să "respecte" Statele Unite ale Americii, relatează France Presse.

"Unii au spus că am mers prea tare. Dar nu a fost atât de tare", a declarat Trump în faţa a mii de susţinători ai săi în cadrul unei reuniuni publice. "Iar Kim Jong-Un, eu iau în considerare faptul că - cred eu - începe să ne respecte", a afirmat preşedintele american. "Şi poate, probabil nu, dar poate că ceva pozitiv ar putea ieşi din asta", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citește și: Trump AVERTIZEAZĂ Pakistanul în privința adăpostirii teroriștilor: 'Are multe de PIERDUT'

Aceste afirmaţii intervin după ce secretarul de stat american Rex Tillerson a salutat anterior "nivelul de reţinere" al Phenianului de la înăsprirea sancţiunilor economice de către ONU.

"Mă bucur să văd că regimul de la Phenian a arătat un anumit nivel de reţinere pe care nu l-am văzut în trecut", a declarat Tillerson în cursul unei conferinţe de presă.

El speră că absenţa testelor cu rachetă sau cu bombă nucleară semnalează dorinţa Phenianului de a începe negocieri directe cu Washingtonul, "la un moment dat în viitorul apropiat".

Citește și: Semnal de ALARMĂ tras de UNICEF: Tot mai mulți copii, îndeosebi fete, sunt folosiți ca BOMBE UMANE de către islamiști

Aceste afirmaţii intervin după o perioadă de tensiune la începutul lunii august între SUA şi Coreea de Nord, preşedintele american ameninţând Phenianul cu "foc şi furie".

La rândul său, liderul nord-coreean a ordonat fabricarea de motoare de rachetă şi ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentar, au relatat media oficiale de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.