Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în dosarul Liei Olguța Vasilescu: Judecătorii s-au RĂZGÂNDIT

facebook
Olguta Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu a avut proces la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia făcută de DNA la decizia de anulare a unor probe din dosarul încare este cercetată. Numai că edilul Craiovei a încasat o lovitură. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

"Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 septembrie, anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 6 octombrie 2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală (...). Desfiinţează încheierea din data de 6 octombrie 2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă - Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel Bucuresti (camera preliminara) a restituit cauza penala privind pe Lia Olguta Vasilescu, Radu Preda si Popescu Daniela la Tribunalul Bucuresti, pentru corectarea unui viciu pur formal de procedura (neparticiparea procurorului la sedinta de dezinvestire a instantei). Procedura va fi reluata in fata Tribunalului Bucuresti exclusiv in legatura cu acest aspect procedural formal. Incheierea Tribunalului din data de 20.09.2016 prin care s-a constatat incalcarea dreptului la aparare, nelegalitatile in efectuarea urmaririi penale si neregularitatea rechizitoriului in privinta descrierii si probarii faptelor si prin care au fost excluse probe obtinute neloial (inregistrari ambientale, declaratii de martori, denunturi etc) ramane valabila.", se arată în minuta hotărârii magistraţilor.

Decizia este definitivă.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

Pe 6 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de corupţie, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, şi anume declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

Pe 19 iulie, Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracţiuni) şi instigare la spălare de bani, şi Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Citește și: PEDEAPSĂ pentru șoferii care îi orbesc cu faza lungă pe participanții la trafic

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări, inculpata folosindu-se, în schimbul obţinerii acestor foloase, de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD.

De asemenea, Olguţa Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa pentru a obţine de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de 44.241 euro conţinând imaginea acesteia şi sloganuri de campanie electorală.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a IV-a

Totodată, procurorii anticorupţie spun că primarul Craiovei a pretins şi primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, pentru şi printr-o asociaţie non-profit, de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiţi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citește și: Mesajul unui baietel inainte de moarte zguduie lumea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.