Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în dosarul lui Sorin Oprescu: Ce a decis instanţa

sorin oprescu

Răsturnare de situaţie în dosarul în care este acuzat fostul primar al Bucureştiului, Sorin Oprescu. Nimeni nu se aştepta la ultima decizie a judecătorilor. Denunţătorii lui Sorin Oprescu au păţit-o rău de tot. Aceştia vor avea parte în procesul în care sunt judecaţi alături de fostul primar al Capitalei de acelaşi tratament ca acesta. Deşi şi-au recunoscut faptele şi au solicitat procedură simplificată şi implicit reducerea cu o treime a pedepselor, judecătorii au respins cererea, lucru solicitat, de altfel, şi de Sorin Oprescu.

Citeşte şi: Avionul era să se PRĂBUȘEASCĂ cu o celebră echipă înainte de meciul din Europa League / VIDEO

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a cerut, miercuri, judecătorilor Tribunalului Bucureşti să nu accepte procedura simplificată în cazul celor cinci inculpaţi care şi-au recunoscut faptele şi l-au denunţat, pe motiv că doreşte o judecată corectă, care să îl facă să aibă „cugetul împăcat". Încă de la începutul şedinţei de judecată, cinci dintre inculpaţi - Ruxandra Petroi, Romeo Albu, Bogdan Albu, Claudiu Bengalici şi Florin Şupeală - au recunoscut faptele aşa cum au fost descrise în rechizitoriu şi au cerut procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. Procurorul de ședință al DNA a cerut respingerea procedurii simplificate și, totodată, readministrarea întregului probatoriu din cursul urmăririi penale în dosarul lui Sorin Oprescu. Astfel, la cererea DNA, denunțătorii vor avea statut de acuzați, putând fi condamnați la pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de Camera preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie fiind primul termen, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.