Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în dosarul spionilor lui Kovesi. Ce au decis judecătorii

Ultima Ora breaking news

Tribunalul Bucureşti a cerut miercuri DIICOT modificarea acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu israelianul David Geclowicz în dosarul "Black Cube", în sensul indicării pedepsei complementare cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a constatat că între procurorul DIICOT care a instrumentat dosarul "Black Cube" şi israelianul David Geclowicz nu s-a ajuns la niciun fel de înţelegere în privinţa pedepsei complementare obligatorii cu privire la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat. În acest context, magistratul a decis sesizarea anchetatorului, stabilind un termen de cinci zile pentru remedierea acestei omisiuni. 

Dezbaterile în acest caz urmează să fie reluate pe data de 14 noiembrie, informează agerpres.ro.

Doi dintre israelienii puși sub acuzare în dosarul Black Cube, Ron Weiner și David Geclowicz, și-au recunoscut vinovăția și au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse.

Președintele Senatului, reacție după victoria lui Trump: Un lucru a prevalat - voința cetățenilor

Potrivit acestui acord, Ron Weiner și David Geclowicz au acceptat să primească o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare și să efectueze muncă în folosul comunității.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București, instanța stabilind pentru 7 noiembrie data pentru desfășurarea procesului.

Rareș Bogdan, după alegerea lui Trump ca președinte: Asta reprezintă cu adevarat FORŢA Americii

Cei doi angajați ai firmei Black Cube sunt cercetați în prezent în libertate, sub control judiciar.

În dosar mai sunt inculpați trei spioni aflați acum în Israel, respectiv Dan Zorella, Avi Yanus și  Yossi Barkshtein. În Românie, este inculpat și arestat preventiv fostul șef al sectorului Informativ Operativ din Directia Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI, Daniel Dragomir.  În dosar, apare și Sebastian Ghiță, care are, cel puțin deocamdată, calitatea de martor. El s-a lăudat că deține probe, ducând procurorilor o adresă de mail (cucuveauamov@gmail.com), care, însă, nu apare în dosar, nefiind găsită nici în probele din unitățile informatice ridicate de procurori la percheziții. Sebastian Ghiță este anchetat în mai multe dosare de corupție, cu prejudicii foarte mari.

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost vizată de o acţiune de spionaj din partea companiei israeliene Black Cube. Daniel Dragomir, fost șef al sectorului Informativ Operativ din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, aflat acum în arest preventiv, este suspectat că ar fi vândul informații și chiar ar fi fost strategul agenției private de spionaj, fondată de generali din Mossad și Serviciul de Informații Militare al armatei israeliene. În plus, a semnat unul dintre contractele de spionare a șefei DNA, plătind 900.000 de lire sterline. Daniel Dragomir și soția sa, fost subofițer SRI sunt anchetați de DNA pentru fapte de corupție.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.