Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație la Casa Albă! Cum l-a descris Trump pe Erdogan: 'Guvernează o parte foarte dificilă a lumii'

 Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe "prietenul" său Recep Tayyip Erdogan în cadrul unei întâlniri desfăşurate joi, în marja Adunării Generale a ONU, apreciind că omologul său turc merită "note bune", transmite AFP.

Domnul Erdogan "a devenit prietenul meu", a spus liderul de la Casa Albă, înaintea întâlnirii de la New York. "El guvernează o parte foarte dificilă a lumii. Sincer, merită note bune", a adăugat Donald Trump, conform Agerpres.

Citește și: Donald Trump, din nou ţinta ironiilor pe internet: Cum a inventat o ţară în Africa

Potrivit EFE, Erdogan l-a numit şi el pe omologul său "dragul meu prieten Donald" şi a prefaţat întâlnirea cu preşedintele american spunând că vor aborda relaţiile bilaterale şi situaţia regională.

Ankara şi Washingtonul au relaţii dificile, în special ca urmare a susţinerii de către Statele Unite a Forţelor Democratice Siriene (FDS). Această forţă, aflată în fruntea ofensivei pentru recucerirea oraşului Raqqa, este dominată de kurzii din Partidul Uniunea Democrată Kurdă (PYD), pe care Turcia îl consideră organizaţie teroristă.

Citește și: Trump anunță o victorie strategică împotriva Coreei de Nord. Gestul făcut de China e fără precedent

Turcia a cerut de asemenea SUA, în mai multe rânduri, fără succes, extrădarea predicatorului Fethullah Gülen, pe care Ankara îl acuză de puciul eşuat din iulie 2016.

Totodată, la începutul săptămânii, guvernul american a decis să îngheţe vânzările de arme către serviciul de protecţie al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în urma evenimentului de la Washington, din luna mai, în care gărzile de corp turce au fost implicate în incidente violente cu protestatari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.