Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în cazul Laura Codruţa Kovesi-Augustin Lazăr: 'Toader NU-I putea revoca'

Nasul.TV
kovesi augustin lazar

Răsturnare de situaţie în cazul procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorului general, Augustin Lazăr. Un important judecător anunţă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader nu putea propune înlocuirea celor doi.

Citeşte şi: SCENE INCREDIBILE la TVR: Jurnalista Emilia Șercan a plecat, în LACRIMI, din emisiunea Eugeniei Vodă

Judecătorul Cristi Danileț spune că ministrul Justiției nu ar fi putut să îi demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general Augustin Lazăr, în urma unei evaluări, ci numai în urma unui control efectuat de o echipă de procurori. “Legea permite ministrului Justiţiei să declanşeze procedura de revocare din funcţia de conducere a persoanelor pentru care el este implicat în numirea lor. Or, ştim bine, procurorul general al României, procurorul şef DNA şi procurorul şef DIICOT, precum şi adjuncţii lor sunt propuşi de către ministrul Justiţiei şi sunt numiţi în funcţie de către preşedintele statului. Deci teoretic, oricând, ministrul Justiţiei poate să propună revocarea lor din funcţie, dar există o anumită procedură prevăzută în legea de organizare judiciară. Trebuie să existe mai întâi un control făcut de ministru, atenţie, prin procurori, acest control să fie trecut apoi pe la CSM, după care să se decidă de preşedintele statului revocarea din funcţie”, a arătat Cristi Danileț, conform rfi.ro.

Care mai e PREȚUL funcțiilor publice. Metoda și felul în care se vând slujbele la stat/ SURSE

Mai mult, Dănileţ explică toată situaţia. “Ceea ce a făcut ministrul Justiţiei în aceste zile nu a fost un control asupra activităţii procurorului, ci a fost o evaluare a unei situaţii ivite ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. Aşadar, nefiind făcut un control, nici nu avea cum să propună revocarea celor doi din funcţie”, a încheiat judecătorul, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.