Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnări de situație în rândul electoratelor „captive”/Analiză

Echipa ȘtiripeSurse-PoliticScan a continuat șirul transmisiunilor live pe Facebook, analizând răsturnările de situație în rândul electoratelor considerate până acum „captive” de către marile partide.

Cristian Hrițuc prognozează că scorurile din sondajele prezentate în ultimele săptămâni vor fi răsturnate din cauza numărului mare de nehotărâți și că la finalul acestei zile vom avea și o premieră: candidații vor lua scoruri vizibil mai mici decât scorurile partidelor din care fac parte.

Citiți și: Exit-pol ora 14.00

Sebastian Lăzăroiu susține că partidele mainstream încep să-și piardă din electoratul omogen, luând ca exemplu Partidul Național Liberal, al cărui electorat s-ar putea orienta mai degrabă spre alegerea lui Nicușor Dan sau a lui Robert Turcescu.

Acesta anunță că scorul candidatului PNL la Primăria Generală putea fi și mai mic, dacă președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi candidat și el în Capitală. Astfel, partidele mari încep să se destabilizeze din cauza subțierii nucleului de electorat captiv.

Cristian Hrițuc susține că prezența finală de astăzi, în București, poate fi chiar mai mică decât cea din 2008, din cauza strategiei pe care Predoiu a avut-o față de Nicușor Dan și a sondajelor din ultimele săptămâni care o dădeau la o diferență foarte mare pe Gabriela Firea, față de principalii contracandidați, făcând astfel electoratul de dreapta să se descurajeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.