Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de absorbție curentă a fondurilor europene pe 2007-2013 a crescut la peste 89%, în martie

facebook.com
euro absorbtie

Rata curentă a absorbției fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 a crescut cu 6,15 puncte procentuale, la 89,08%, în timp ce absorbția efectivă a rămas la același nivel în luna martie, reiese din datele autorităților publicate pe fonduri-ue.ro.

Cheltuielile eligibile solicitate Comisiei Europene în limita alocării Programelor Operaționale se cifrau la peste 16,72 miliarde euro. În ceea ce privește absorbția efectivă, aceasta a rămas la același nivel ca și în luna precedentă, respectiv la 79,23% (14,88 miliarde euro).

Pe Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE), rata de absorbție curentă era de 100%, pe Programul Operațional Asistență Tehnică — 100%, pe Programul Operațional Sectorial Mediu — 84,48%, pe Programul Operațional Regional — 93,41%, pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane — 90,81%, pe Programul Operațional Sectorial Transport — 81,07%, iar pe Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative — 100%.

Autoritățile estimează o rată de absorbție a fondurilor europene de 85% din alocarea Uniunii Europene pe cadrul financiar 2007-2013, reiese dintr-o prezentare din 3 martie de-a lui Gabriel Friptu, director general adjunct, Direcția Generală Programare, SMIS, Coordonare Sistem și Evaluare Programe Europene din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.