Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război de putere total cu armele din justiție. Ce ar urmări de fapt ofensiva DNA și care sunt țintele/ ANALIZA

RIS.WORLD
tinta

Ieri a fost ziua DNA, care a răbufnit ca o pasăre rănită. Doi miniștri ai Guvernului Tudose, Sevil Shaideh și Rovana Plumb, au primit de la instituția condusă de Laura Kovesi vestea că sunt cercetate penal pentru abuz în serviciu.

Scandalul ia amploare! Ucraina, replică dură pentru Iohannis: 'Sunt preferate declaraţiile în scopuri de politică internă'

Nu e vorba despre dosare diferite, ci despre unul și același dosar, în care ținta o reprezintă președintele PSD, Liviu Dragnea. Pista le-a fost oferită procurorilor de Victor Ponta, care a mărturisit atât în fața procurorilor, cât și public că Liviu Dragnea i-a cerut să treacă un braț de apă din Județul Teleorman în administrarea Consiliului Județean pentru ca acesta să fie închiriat, în cele din urmă, de o firmă privată.

Fostul premier neagă însă o eventuală colaborare cu procurorii anticorupție și susține că a mers acolo chemat și a explicat doar care sunt mecanismele de adoptare în guvern a unor asemenea acte. El a solicitat chiar și scuze din partea liderului PSD pentru că ar fi insinuat public o colaborare între el și procurori pentru anihilarea lui.

Acțiunea DNA urmărește mai multe obiective.

Obiectivul principal este acela de a-l îngenunchea pe Liviu Dragnea înainte ca raportul Inspecției Judiciare asupra activității DNA, care va constata nereguli majore în activitatea instituției, să fie făcut public. Cel puțin așa e percepția publică după nebunia care a avut loc pe relația CSM-Inspecție-DNA. Acest lucru îi va permite șefei DNA să scape de efectele raportului, care ar urma să fie considerat unul pur politic și mincinos.

Noul dosar urmărește însă și să împiedice adoptarea de către Parlament a modificărilor la articolele din Codul Penal referitoare la abuzul în serviciu, cerute de Curtea Constituțională. Cum doi miniștri sunt acuzați, iată, de abuz în serviciu (s-a avut grijă să se spună că s-a încălcat o lege și nu o legislație de rang inferior), o inițiativă a Guvernului pe aceeași temă n-ar face decât să arate, din nou, caracterul politic al intenției de modificare a legilor.

În sfârșit, acțiunea DNA urmărește să destabilizeze PSD, care în ultimul timp a inițiat, în Parlament, mai multe comisii vizând activitatea DNA. Deși DNA vizează ținte din zona politică, în acest moment războiul a ajuns în faza finală și nimeni nu se mai ascunde după aparențe.

Evident că asta ar duce clar spre o singură concluzie: ”Acțiunea de ieri a arătat că DNA este decisă să meargă până la capăt în dorința de a-și culca la pământ adversarii, urmând ca, după aceea, să-și reîntărească poziția și să blocheze modificarea codurilor penale”, susțin cei care observă în tot scandalul o luptă cu caracter politic, un război total în care sunt folosite instrumentele justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.