Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI diplomatic în America Latină. Venezuela şi Ecuadorul şi-au retras ambasadorii din Brazilia

Dilma Rousseff

Venezuela şi Ecuador au anunţat că vor diminua sever relaţiile diplomatice cu Brazilia, ca răspuns la maniera în care a fost îndepărtată de la putere preşedintele Dilma Rousseff.

Administraţia de la Caracas a descris schimbarea regimului din Brazilia ca fiind "o lovitură de stat parlamentară" şi a anunţat că îşi retrage ambasadorul de la Brasil, "din dorinţa de a proteja legea internaţională şi din solidaritate cu poporul brazilian"

Citeşte şi: Haos în Brazilia: Președintele țării a fost destituit

Ecuadorul a luat măsuri similare şi şi-a rechemat acasă ambasadorul din Brazilia. Totodată, guvernul ecuadorian a remis o declaraţie prin care condamnă decizia senatului brazilian.

"Aceste evenimente nefericite, inacceptabile pentru secolul 21, reprezintă un risc serios la adresa stabilităţii din regiune şi constituie un mare pas retrograd în consolidarea democraţiei", se arată în declaraţia oficială a ecuadorienilor, preluată de AFP.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat speranţa că sub conducerea preşedintelui Temer, Brazilia şi ONU "vor continua bunul parteneriat tradiţional".

De asemenea, Brazilia şi-a retras la rândul ei ambasadorii din Venezuela, Bolivia şi Ecuador, deranjată de criticile virulente venite din partea acetor ţări, anunţă şi agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.