Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă preferințele în materie de tabere pentru copii

www.stiripesurse.ro
copii, elevi, școală

Părinții români din ce în ce mai interesați de tabere educaționale în străinătate. Destinații preferate: Portugalia și Marea Britanie.

Numărul copiilor care pleacă într-o tabără educațională internațională crește anual cu aproximativ 30 %, potrivit datelor IntegralEdu.

'Principalele motive pe care le invocă părinții și copiii care aleg să-și petreacă o parte din vacanța mare într-o tabără internațională este dorința de a-și dezvolta cunoștințele de limbi străine și de a intra în contact cu oameni din alte țări, cu moduri de viață și culturi diferite de ale noastre. La copiii cu vârste mai mari însă, apare și nevoia de a-și descoperi afinitățile pentru un anumit domeniu educațional și profesional spre care să se orienteze și dorința de a experimenta alte sisteme de învățământ', declară Alexandra Piha, Manager Departament EduTabere, IntegralEdu .

Copiii pot opta pentru tabere individuale sau tabere de grup, cele din urmă prezentând avantajul de a fi opțiunea cea mai economică în materie de tabere desfășurate în străinătate, participanții beneficiind de tarife speciale.

'Adesea părinții preferă să-și trimită copiii în tabere de grup nu doar din motive financiare, ci și pentru confortul lor emoțional. Grupul este însoțit în permanență de un adult din România care îi supraveghează și asigură buna desfășurare a lucrurilor — locuiește în același campus cu ei, participă la activități și excursii, îi însoțește peste tot etc. În aceste tabere copiii intră în contact cu alți copii de vârsta lor de naționalități diferite, iar grupele de studiu se formează în funcție de criteriul vârstei și nivelul de cunoaștere a limbii în care se desfășoară tabăra. Pe durata activităților se încurajează folosirea limbii de studiu în conversațiile pe care le au copiii între ei, pentru a deprinde folosirea acesteia în situații cotidiene', a mai declarat Alexandra Piha .

Pe lângă activitățile de studiu, în cadrul acestor tabere participanții sunt implicați, la alegere, în activități sportive, creative, recreative și merg în excursii, existând posibilitatea de a alege și alte excursii decât cele incluse în programul taberei. 
Începând din anul 2016 în topul destinațiilor pentru taberele de grup au fost Marea Britanie și Portugalia, iar potrivit înscrierilor făcute până în acest moment de IntegralEdu, cele două țări par a-și menține poziția.

'La capitolul tabere de grup din Marea Britanie și Portugalia, cei mai mulți participanți au vârstele cuprinse între 9 și 18 ani. Marea Britanie este aleasă mai ales pentru prestigiul deosebit de care se bucură instituțiile academice de acolo în rândul românilor, iar Portugalia este aleasă de cei care își doresc să experimenteze sistemul de învățământ britanic, dar vor ceva mai exotic, într-o locație însorită. Școala este amplasată la malul oceanului, iar participanții practică sporturi acvatice specifice', a explicat Alexandra Piha.

Criteriul de orientare în alegerea taberei, dincolo de costuri, nu este atât regiunea geografică în care este plasată tabăra, cât afilierea ei la o instituție de învățământ cu un nume bun. În acest sens, printre propunerile alese de clienții IntegralEdu în cele două țări se numără tabăra organizată la Southsea, în Marea Britanie, centru de limbi străine amplasat într-una dintre filialele Universității Portmouth (orașul de origine al lui Charles Dickens) și tabăra de limbă engleză din Algarve, Portugalia, organizată la școala Nobel International School Algarve.

Tabără de grup la Southsea


Tabăra de grup organizată la Southsea, centru de limbi străine amplasat într-una dintre filialele Universității Portsmouth, este un program destinat elevilor de gimnaziu și liceu, cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. Aceasta oferă săptămânal 20 de ore de limbă engleză programate dimineața și după-amiaza. 
Cursanții sunt cazați în apartamente cu 6-8 camere, cu living și bucătărie la comun, însă fiecare își are și camera sa individuală, iar o parte dintre acestea au vedere spre mare. 
Pe toată durata taberei, cursanții pot folosi terenurile de baschet, rugby, fotbal, tenis, precum și sala de sport. Seara sunt organizate activități de relaxare și distracție, cum ar fi karaoke, discotecă, diferite jocuri, spectacole de modă etc.

De asemenea, se organizează excursii de o zi în Londra, Brighton și Oxford. În fiecare săptămână sunt prevăzute două excursii de o jumătate de zi în Portsmouth, parcul național The New Forest, muzeul național automobilistic Beaulieu ș.a. Opțional și contra cost, elevii pot vizita palatul Buckingham, un parc de distracții, London Eye, muzeul Madame Tussauds, Globe Theatre, Tower of London.

În acest an, copiii români pot merge în tabăra de la Southsea în perioada 2 — 6 iulie, iar costurile încep de la 1495 lire.

Tabără de limba engleză din Algarve, Portugalia


Tabăra din Algarve este organizată la Nobel International School Algarve, fondată la începutul anilor ?70 de către un grup de localnici care și-au dorit să creeze pentru copiii lor un mediu unde să poată primi educație de calitate. Astăzi aceasta are un renume recunoscut la nivel internațional și anual, în taberele pe care le organizează, participă copii din 30 de țări din toată lumea. 

Cursanții sunt cazați în campusul școlii care cuprinde pe lângă sălile de clasă, laboratoare științifice, studiouri de artă, cabinete de muzică, săli de informatică, studio de design și tehnologii, bibliotecă, bucătărie și sală de mese și centru medical. 
Și baza sportivă pe care o deține centrul de studii este excelent dotată cu: teren și săli de fotbal, terenuri de volei și baschet, terenuri de tenis, pistă pentru atletism, sală de gimnastică, de karate, pistă pentru patinaj de viteză, teren de badminton și bazin interior. 

Masa este în regim de 'pensiune completă' — mic dejun, prânz , cină plus două gustări. În timpul excursiilor se oferă prânzul la pachet, care include sandvișuri, fructe, desert, băutură. Pentru cursanții care urmează o anumită dietă se oferă meniu preferențial.

Gama largă de facilități sportive ale centrului oferă posibilitatea de a practica numeroase sporturi: fotbal, patinaj de viteză, badminton, înot, tenis de masă, baschet, polo, volei, snooker etc. Activitățile extrașcolare organizate includ program de discotecă, barbeque, karaoke, filme, spectacolul tinerelor talente, căutare de comori etc.

În fiecare duminică se desfășoară excursii de o zi. Destinațiile posibile sunt Silves Castle, Water Park, Medieval Fair, Sea Life Park.

Tabăra include 20 ore de limba engleză pe săptămână, în cadrul cărora au incluse cursuri despre Europa — teme legate de istorie, artă, culturile diferitelor popoare. La sosire, elevii susțin un test pentru determinarea nivelului lingvistic, iar accentul principal nu este pus pe gramatică, ci mai degrabă pe consolidarea încrederii în vorbirea limbii străine în situații cotidiene, prin jocuri de rol, lucru în echipă, dramaturgie etc. 

Tabăra se va desfășura în perioada 4 — 18 iulie. Costurile pornesc de la 1900 euro.

Pe lângă taberele din Marea Britanie și Portugalia, la mare căutare sunt și cele din Germania, Austria, Elveția și Spania, existând sute de opțiuni care combină studiul cu distracția și cu perfecționarea limbilor de circulație internațională.

Elevii pot ajunge în aceste tabere prin intermediul părinților sau al profesorilor care doresc să se înscrie împreună cu elevii lor. Aceștia pot intra în contact cu reprezentanții IntegralEdu vizitând cel mai apropiat birou al consultantului educațional sau pe site-ul oficial IntegralEdu.

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.